Zaterdag 30 oktober 2021: Ossmi – U12

OSSMI – Driehoek: 2-4
Spelers: Arne VD, Arno, Dries, Jaan, Levi, Matteo, Matthias, Ruben, Silvano & Wannes J.

’t Was een heerlijk (?) druilerige en vooral vroege ochtend. Niet meteen de omstandigheden waar onze U12 warm van worden. Als het een doorslagje wordt van de heenwedstrijd (2-2), belooft het een evenwichtig en spannend duel te worden. En zo geschiedt ook: in het eerste kwart zien we vooral veel stevige (maar wel sportieve) duels tussen de 2 baklijnen. Grote kansen blijven uit, maar OSSMI sluit het kwart toch met een 1-0 voorsprong af nadat een natte bal ver doorschiet en een OSSMI-speler die kan binnentikken. Hierbij hinderde hij ook onze keeper, maar spijtig genoeg voor ons arriveerde het VAR-busje te laat en kon de scheids niet anders dan het doelpunt goed te keuren. Het begin van de 2e helft is voor ons: we zetten hoog druk en zijn ook enkele keren gevaarlijk voor doel, maar ’t is allemaal net niet zuiver genoeg en dus blijft een echte open kans ook uit. Iedereen voelt wel dat de gelijkmaker in de lucht hangt, de supporters worden rumoeriger, de coach-staf van OSSMI ook nerveuzer tot we dan halverwege het 2e kwart – totaal tegen de gang van het spel in – het deksel op onze neus krijgen en een 2e doelpunt moeten slikken. Omdat ook de jongens aanvoelen dat we baas zijn, blijven ze erin geloven en op het einde van kwart 2 valt dan toch die oververdiende aansluitingstreffer. Tijdens de rust is geen peptalk van de trainers nodig: de jongens hitsen elkaar op om er nog 30 minuten strijd van te maken. Het is frappant om vast te stellen dat we in de wedstrijden waarin we het moeilijk hebben, nauwelijks tegen elkaar praten/roepen daar waar vandaag iedereen elkaar aanvuurt, aanwijzingen brult, vuistjes geeft bij een goeie actie. En het loont: in het 3e kwart valt die verdiende gelijkmaker en het 4e kwart wordt dan weer een nagelbijter van jewelste. Halverwege komen we op voorsprong, waarop OSSMI onmiddellijk op zoek gaat naar de gelijkmaker en er ook heel dichtbij komt. De lat en een wereldsave van onze keeper staan in de weg. Aan de overkant verzuimen wij de extra ruimte die we krijgen af te maken en verkwanselen we 2 open doelkansen, tot we een paar minuten voor tijd de verlossende 2-4 binnenknallen. Groot feest en ontlading bij iedereen die KSVB Driehoek een warm hart toedraagt. Niet alleen de winst, maar ook de manier waarop luiden de ideale start van de herfstvakantie in!
Naast een pluim voor de tegenstander, ook een speciale vermelding voor onze 2 depanneurs van dienst: Arne (U11) die zonder blikken of blozen zijn voetje naast de onze zette en een fantastische helft speelde en good old Nico – u begrijpt dat we o.w.v. privacy redenen zijn exacte U-categorie niet mogen vermelden, (ergens tussen U51-U60) – die vol overgave de mannen naar de overwinning coachte!