Zondag 23 oktober 2016 : Seja – SVB Reserven B : 4-0

Basis: Dimi-Greg-Schuere-Wim-Jappe-Glen-Tim-Tony-Gilli-Nils-Toppe

Bank: Sander-Stijn

Yorick (knieletsel), Toempe (enkelletsel), Sacha (enkelletsel), Yngwie (knieletsel), Thibaut (voetletsel), Jonas (Elleboogletsel), Gilli (rugletsel), Stijn (knieletsel), Ken (ziek), Jens (op vakantie), Kevin (op vakantie), Glen (arbitrale verplichtingen).

Hierboven vinden jullie een lijstje terug van de ontbrekende spelers voor de wedstrijd tegen Seja. Een wedstrijd die belangrijk is om mee op kop te blijven in de reeks, maar zoals elk seizoen al een loodzware opdracht is om te overwinnen met een volledig fitte kern. Zonder de ontbrekende spelers komt coach Kevin aan 9 fitte spelers. Gilli en Stijn beslissen om ondanks de blessures toch mee te spelen, en van de andere ploegen mogen we Glen, Joren en Toppe lenen. Ten minste dat dachten we want tijdens zijn wedstrijd eerder op de dag werd Joren van het veld getrapt. Tegenvaller voor ons, maar een nog grotere tegenvaller voor hemzelf. Toppe komt ook net terug uit blessure en had gevraagd om maar 45min mee te spelen. Een eenvoudig rekensommetje leert ons dus dat we de eerste helft aanvatten met 2 wisselspelers, en in de 2e helft nog maar eentje op de bank hebben zitten. Ten minste dat dachten we, want na 20 minuten spelen blesseert onze keeper zich. Dimi komt niet onzacht in botsing met een Seja speler en kan de wedstrijd niet verder zetten. Dubbele pech voor onze keeper want met deze botsing gaat ook een penalty gepaard. Hij probeert die zelf nog te stoppen maar tevergeefs. Tim is de Chinese vrijwilliger die zich hierna dan maar tussen de palen zet. In de periode voor de strafschop kunnen we enkel een kleine kans voor elke ploeg noteren. Nog geen 2 minuten later ziet Tim de razendsnelle spits voor zich opduiken. Hij knalt de bal hard en overhoeks binnen. Een zware domper voor onze ploeg. De Driehoekspelers blijven 1-voor-1 knokken en kunnen hierna de match goed op slot houden. 5 minuten voor rust kan Tony zelfs een doelpoging wagen na een vrije trap van Toppe, maar zijn schot gaat hoog over. Aan de overkant komt dan alweer de intussen gekende spits opduiken. Hij trapt opnieuw overhoeks op doel, Tim kan enkel nog de bal van richting doen veranderen maar kan het doelpunt niet verhinderen. En de kelk wordt tot op de bodem geledigd want op slag van rust kopt Seja na een corner de 4-0 tegen de touwen.

Een zure eerste helft voor onze jongens dus. Seja speelt dan ook nog eens geen mooi voetbal maar speelt enkel met de lange bal op hun aalvlugge spits. Maar het werkt dus waarom zou je het niet doen.

In de tweede helft komt Stijn erin voor Toppe, geen wisselspelers meer en dus zit er maar één ding op. De schade beperken. En dat doen onze jongens prima. Ze werken voor elkaar en zorgen er op deze manier voor dat Seja niet meer kan scoren in de 2e helft. Tim kwijt zich ook prima van zijn taak en kan de weinige doelpogingen van Seja pareren. Zelf kunnen we geen kans meer bij elkaar spelen. De wedstrijd eindigt dus op 4-0.

Een wedstrijd om snel te vergeten, enkel de werklust van de spelers dient onthouden te worden. Hopelijk keren enkele van onze geblesseerde spelers snel terug zodat we met een versterkt team de volgende wedstrijden kunnen aanvatten. Volgend weekend is het bekerweekend, de rust zal de ganse ploeg deugd doen.