Zondag 2 oktober 2016: Eerste elftal – Patro Hoevenen

Na een eerste driepunter op het veld van Kalfort wou de eerste ploeg de maand oktober met een overwinning starten. Hiervoor moest Patro Hoevenen, vorig seizoen gedegradeerd uit Ere, opzij gezet worden. Tussen de buien door werd de aftrap gegeven. Driehoek begon slordig aan de wedstijd, met veel balverlies en weinig gewonnen duels. Patro kon zo kansen creëren en op een vrije trap was het raak: Joppe kon een eerste nekslag nog tegenhouden maar in de rebound moest ook hij zich gewonnen geven. 0-1 met nog geen kwartier gespeeld. Met de 0-1 op het bord probeerde Driehoek zich te herpakken. En dat lukte ook. We namen de wedstrijd meer en meer in handen en zetten hoger druk. Dit resulteerde in enkele kansen. Zo kreeg Kris de bal in de grote rechthoek na een snelle aanval via Jelle, maar hij besloot op de paal.

Tijdens de rust werd Glenn, die nog last had van een blessure vervangen door Joren, die een sterke tweede helft speelde. Driehoek nam de touwtjes strak in handen door hoog te voetballen en veel duels te winnen. Toch bleven grote kansen uit. Tot Max, vers ingekomen voor Tim, zijn duivels ontbond, zijn verdediger in de wind zette en de keeper uitschakelde met een piepklein, subtiel lobje. 1-1 na een dik uur te hebben gespeeld.

Voor driehoek zag het er helemaal rooskleurig uit toen de linksback tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd aanliep en mocht gaan douchen. Met 10 beperkte Patro zich tot verdedigen en groef het zich in. Driehoek probeerde een gaatje te vinden door snelle kantwisselingen, maar vond het niet, waardoor kansen uitbleven. Het bleef bij 1-1. Het 3de gelijkspel in 4 weken. Ongeslagen dus, doch met weinig punten. Al toonde Driehoek wel een goede mentaliteit.