Zondag 25 september 2016: Kalfort Daghet – Eerste elftal

Na twee competitiewedstrijden telde het eerste elftal van SVB Driehoek 2 punten. Niet slecht, maar de spelers kregen tot nu toe geen loon naar werken. Tijd dus om voor de eerste keer 3 punten te sprokkelen. Om Kalfort Daghet uit Puurs te bekampen, koos coach Kevin ervoor om het middenveld te bevolken met gestalte en stuurde de volgende 11 spelers de wei in: Joppe, Jens, Fré, Robin, Mike DS, Mike E, Glenn, Sergej, Kim, Jelle en Tim. Xavi, Kris, Maarten en Miguel namen plaats op de bank.

Al van bij het begin van de wedstrijd was duidelijk dat ons Eerste Elftal vandaag al het goede van de voorbije weken in Brasschaat had gelaten. De thuisploeg kwam enthousiaster voor de dag en Driehoek was niet scherp, verloor veel duels en liet te veel ruimte. Al snel resulteerde dit in enkele kansen voor Kalfort, maar dankzij drie ongelooflijke reddingen hield Joppe ons in de wedstrijd. Driehoek zette daar maar bitter weinig tegenover. Enkel via afstandsschoten van Mike E en Glenn kwamen we in de buurt van het doel. Over de eerste helft kunnen we dus kort zijn: het feit dat het nog steeds 0-0 stond bij de rust was maar aan 1 man te danken: Joppe Broos, die de wedstrijd van zijn leven keepte.

Driehoek leek te beseffen dat er iets moest veranderen, want aan het begin van de tweede helft speelde het veel beter. Onze jongens hadden de wedstrijd nu in handen en dat gaf na 55 minuten resultaat: na een knappe penseelveeg schilderde Jelle een vrije trap op het hoofd van Fré, die de bal voorbij de doelman knikte. De 0-1 was over de hele wedstrijd gezien niet verdiend, maar daar trokken onze jongens zich niets van aan.  Niet veel later haalde een thuisverdediger Glenn in een schijnbaar ongevaarlijke situatie neer. Driehoek kreeg een penalty. Penaltyspecialist Mike DS was op dat moment al gewisseld, dus zette Tim zich achter de bal. Die stuurde het leer rechtdoor en liet de doelman geen kans: 0-2. Dit mocht Driehoek niet meer weggeven.  Toch kwam de thuisploeg nog enkele keren gevaarlijk opzetten, maar telkens maakte onze jonge doelman het gevaar onschadelijk. Tot het moment van de scheidsrechter was aangebroken: Joppe dook na 70 minuten in de voeten van de doorgebroken spits en klemde daarbij de bal vast. Ondanks deze redding gaf de man in het zwart op onverklaarbare wijze een strafschop: 1-2. Geen reden tot paniek, maar het was wel opletten geblazen.  Intussen waren ook Maarten, Kris, Miguel en Xavi het team komen versterken. De invallers lieten zich meteen opmerken: na een knappe steekpass van Miguel kwam Kris oog in oog met de doelman: een koud kunstje voor onze snelle spits, die met de 1-3 na de tegengoal snel voor zekerheid zorgde. De thuisploeg voelde echter dat er nog iets in zat en kwam met een bal op de pal en een (terecht) afgekeurd doelpunt nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar 5 minuten later was het opnieuw Miguel die het spel openbrak. Ditmaal vond hij Xavier, die na een knappe borstcontrole de bal in de korte hoek trapte: 1-4 en de wedstrijd was definitief gespeeld.

De drie punten waren zeker welgekomen, maar iedereen binnen de ploeg besefte dat het vandaag heel anders had kunnen lopen. Dat Driehoek vandaag slechts 1 doelpunt incasseerde was te danken aan 1 man: Joppe speelde ontzettend sterk en daar heeft de rest van het elftal de vruchten van kunnen plukken. Met 5 op 9 kunnen we spreken van een degelijke start. Hopelijk kunnen we volgende week tegen Patro een eerste (mini-)reeks van overwinningen neerzetten. Tot dan!