Zaterdag 15 oktober 2016: Scholieren A – VDP

Vandaag mochten onze scholieren VDP partij geven. Het werd een nogal bizarre thuismatch omdat die door de scheidsrechter gedomineerd werd.
In eerste minuut drukte VDP, maar de eerste kans was voor Driehoek met een pegel van Nicolas op de lat. Kilian recupereerde de bal en kon voorzetten, Elliot kopte over. Driehoek greep de bezoekers naar de keel en kwam sterk opzetten. Een voorzet van Kilian vanaf de middellijn belandde bij Dario die de paal trof. Ogenblikken later was de ref bijzonder streng voor VDP met een rode kaart tot ieders verbazing. Met een man meer wilde Driehoek snel scoren, maar speelde tamelijk zenuwachtig. De bezoekende doelman moest een schot van
Aron in twee keer pakken. In een open wedstrijd zagen we met momenten flitsend voetbal van Driehoek, voornamelijk op de linkerflank met onder meer Wannes en Matthias. Met tien man trok VDP zich echter niet terug en kwam gevaarlijk voor doel. Een spectaculaire save van Jonas was het gevolg, maar de scheidsrechter had voorafgaand handspel gezien en floot voor een strafschop. Jonas was kansloos en Driehoek was zowaar op achtervolgen aangewezen. Gerard schoof ver mee naar voor en speelde Kilian aan. Die kapte zich vrij en schoot vanuit een scherpe hoek op de keeper. VDP ging in de aanval, maar een scherpe counter van Driehoek bracht onze scholieren langszij met een strak schot van kapitein Aron. De bezoekers waren niet uit het lood geslagen en kwamen terug opzetten. Zij plaatsen een kopbal tegen de netten, maar het doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. Daarna was de beurt weer aan de thuisploeg. Kilian ging door op de keeper en werd daarvoor  met geel bestraft. De match bleef aangenaam om naar te kijken met onder meer een schot van Michaël dat naast ging. Op vrije trap voor VDP ging een verdedigende kopbal bijna in eigen doel. Op de daaropvolgende hoekschop kreeg VDP een vrije kopkans, maar de bal ging naast en over. Michael ging in duel en kwam gelijk met zijn tegenstander op de bal. Consternatie alom toen de scheidsrechter hierin een overtreding zag en Michaël met rood (!) bestrafte. Onbegrijpelijk, tenzij we de ref verdenken van enig compensatiegedrag. Met tien tegen tien speelden we verder. De verslaggever van dienst kreeg de indruk dat zowel coach als spelers niet helemaal tevreden waren over het geleverde spel, de gemiste kansen en de gelijke stand en dat daarom de pauze niet ongelegen kwam.
Na de rust speelden onze scholieren iets rustiger en leek ook de scheids een beetje bedaard. Degelijk werk van Kilian op het middenveld resulteerde in een opening op Elliot. Die gaf een mooie voorzet, maar helaas kon niemand er goed bij. VDP was een keer gevaarlijk door het centrum, maar Matthias redde de meubelen. Driehoek leek dan even de pedalen kwijt te raken toen de bezoekers een vrije trap op de lat trapten. De kopbal in de rebound werd door Jonas gered, maar de verdediging van Driehoek was ontregeld. Jonas stond ver uit zijn doel en VDP trapte de bal van heel ver op de lat. Hier kwam Driehoek goed weg. Meteen daarna trok Dario een snelle aanval op gang. Hij speelde Daniël aan en die bracht onze jongens op voorsprong. Vanaf dan speelde Driehoek iets meer bevrijd, maar VDP kwam nog gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker op een licht gefloten vrije trap. Gelukkig kon Jonas de bal afweren en werd in de rebound gefloten voor buitenspel.