Zondag 16 oktober 2016: Reserven B – Nieuw Stabroek

Basis: Jens-Greg-Wim-Schuere-Jappe-Tony-Mike-Glen-Nils-Gilli-Kevin

Bank: Dimi- Sander-Ken

Ook deze week weer een nieuwe naam in de kern. Van de geblesseerde spelers is nog niemand teruggekeerd, dus ook deze week zaten we met een tekort aan spelers. Mike kwam ditmaal de rangen versterken, en ook voor Mike een dikke merci!

Om 12u30, onder de waarschijnlijk laatste zomerzon, wordt de wedstrijd tegen de fiere leider op gang getrapt. Na 4 minuten al komt Driehoek een eerste keer heel dicht bij een doelpunt. Gilli plaatst jammer genoeg zijn vrije trap op de kruising. Na 10 minuten mag ook Nils een vrije trap afvuren. Deze wordt in hoekschop (die uiteindelijk niets oplevert) verwerkt door de Stabroekse verdediging. Na een kwartier komt Nieuw Stabroek opzetten. De voorzet wordt door Jens geplukt, weg gevaar dus. De volgende kans komt er na een corner voor Driehoek, de verdediging kan deze wegwerken. Een kwart wedstrijd zijn we ver en Stabroek komt opzetten na een snelle vrije trap. De spits legt de bal af naar een medespeler, maar deze knalt de bal hoog over. En Stabroek blijft gevaarlijk, ditmaal kan Jens een vrije trap wegwerken. En ook de volgende kans is voor Stabroek, Tony is de volgende redder in nood. Iets na het half uur gaat Jens al glijdend naar de bal. Hij houd de bal duidelijk binnen de grote rechthoek, maar de ref ziet het anders. Vrije trap voor Stabroek dus maar deze levert gelukkig geen gevaar op. Vlak voor rust kan Jens nog 2 maal de netten schoon houden. Op de derde poging is hij jammer genoeg wel geklopt. 0-1 voor Stabroek op een heel slecht moment.

Driehoek komt super gemotiveerd uit de kleedkamer en dit resulteert vrijwel onmiddelijk in een strafschop. Jappe wil voorzetten maar de Stabroekse verdediger denkt even dat hij een keeper is en werk de bal met de arm weg. Na enig geaarzel in de ploeg zet Glen zich achter de bal en trapt mooi binnen. 1-1 vlak na rust, prima timing. 10 minuten later mag Nieuw Stabroek een vrije trap geven, gelukkig voor onze jongens strand de bal tegen de paal. Vanaf nu is het al Driehoek wat de klok slaagt. Met een enorme werklust en motivatie drukken ze de leider helemaal terug. Een eerste gevolg hiervan komt voort uit een vrije trap van Schuere. Zijn bal beland bij Glen maar zijn schot gaat over de kooi. En wat later weer een slapstick moment met de ref (die er een wel heel bizarre match had opzitten) in de hoofdrol. Een Stabroek verdediger raakt de bal met de hand, duidelijk binnen de grote rechthoek. Penalty? Niet dus. Na 5 minuten van discussie tussen onze rivalen en de ref, besluit de ref de bal buiten de grote rechthoek te leggen. Onbegrijpelijk! De vrije trap van Gilli levert dan ook nog eens niets op. Hierna blijven onze jongens aandringen. Echte grote kansen levert het even niet meer op maar Stabroek wordt helemaal weggespeeld en weet niet meer van welk hout pijlen maken. Vlak voor tijd zet Driehoek met de moed der wanhoop nog een aanval op. Nils deponeert de bal bij Gilli, die ziet dat de keeper ver uit zijn doel staat en lobt de bal prachtig in doel. De oververdiende 2-1 staat eindelijk op het bord. Ook de laatste kans is nog voor Driehoek. Een vrije trap belandt op het hoofd van Glen maar hij kopt de bal net naast.

Een mooie, oververdiende overwinning na een vooral zeer sterke 2e helft. Als dan ook nog in acht wordt genomen dat we met een waslijst aan geblesseerden zitten, kan deze overwinning best wel als heroïsch bestempeld worden. Er is echter geen tijd om overmoedig te worden, volgende week wacht de volgende topper. Dan gaan onze jongens op zoek naar de leidersplaats op het veld van Seja (de nieuwe leider). Dit is de ploeg die vorig jaar op de laatste speeldag de titel wegkaapte voor de neus van SVB Driehoek. Al onze spelers zijn dus gebrand op eerherstel en het beloofd dus een pittige wedstrijd te worden!