Zondag 9 oktober 2016 : St Jozef – SVB Reserven B : 3-1

Basis: Jens-Greg-Maarten-Nathan-Jappe-Tomy-Toempe-Glen-Nils-Gilli-Sander

Bank: Kevin-Wim-Dimi

Na de 4 overwinngen op rij in de eerste 4 matchen gaan onze jongens op zoek naar overwinning nummer 5. St Jozef is de tegenstander van dienst, een verplaatsing die ons niet ligt. Nog nooit werd met deze ploeg gewonnen op St Jozef. De vaste lezers merken ook 2 nieuwe namen op in de basis. Dit zijn geen nieuwe transfers of nieuwe bijnamen voor de vaste spelers, maar door de blessurelast waren we genoodzaakt om spelers van een andere ploeg te vragen. In ieder geval al een dikke merci aan Nathan en Maarten om te komen depanneren.

Na 5 minuten steekt St Jozef een eerste keer de neus aan het venster maar hun corner levert niets op. 2 minuten later is het wel prijs. St Jozef kan, uit buitenspel, de 1-0 binnen prikken. Even later komt ook Driehoek een eerste keer gevaarlijk opzetten, Glen kraakt jammer genoeg zijn schot. Na 20 minuten is St Jozef daar weer. Na een actie vanop de linkerflank wordt de bal achteruitgelegd en een St Jozef speler kan de bal binnentrappen. En nog is de malaise voor onze jongens nog niet voor bij. Na 25 minuten staat ook de 3-0 op de borden. Dan is het lange tijd windstil tot Gilli een vrije trap voor zijn rekening mag nemen in minuut 40. Hij trapt bijna perfect maar de bal spat uiteen op de lat. Vlak voor rust krijgt Driehoek ook nog een corner. Wim kopt de bal tegen de netten. Werk aan de winkel dus in de tweede helft.

De tweede helft begint met een domper van formaat. Toempe blesseert zich aan de enkel en mag dus het lijstje met geblesseerde spelers vervoegen. Na 10 minuten in de 2e helft kan Campo, op aangeven van Gilli, alleen op doel af. Oog in oog met de keeper besluit hij net naast. St jozef voetbalt de volgende kans bij elkaar maar Jens kan de bal over zijn kooi duwen. Op het uur krijgt St Jozef een corner maar Maarten kan deze onschadelijk maken. Hierna is het weer Driehoek, maar het schot van alweer Nils wordt afgeblokt. Een kwartier voor tijd mag Gilli zich nog eens achter een vrije trap zetten, maar zijn inzet verdwijnt in de handen van de keeper. in minuut 82 probeert Gilli het nogmaals met een afstandsschot maar hij kraakt zijn schot. Een minuutje voor het einde gaat Gilli alleen door op doel. De keeper kan hier duidelijk niet mee om en torpedeerd onze aalvlugge aanvaller. De ref was zo onder de indruk van de overtreding dat hij zich van kaart vergist en maar geel geeft. De laatste kans is ook nog voor Driehoek. Nils haalt zijn Braziliaanse benen boven en zet een prachtactie op? Zijn schot kan jammer genoeg de netten niet doen trillen.

De eerste verliespartij voor onze jongens dus. Niet scherp genoeg in de eerste helft en de waslijst aan geblesseerden doen ons hier waarschijnlijk de das om. Maar dit mag geen reden zijn om de kopjes te laten hangen. Volgende week wacht de volgende topper al, dan komt Nieuw Stabroek, de leider, op bezoek. Perfecte wedstrijd om revenge te nemen voor dit verlies!