Zondag 18 september 2016: Driehoek – Riko-Hubertus

Na het teleurstellend resultaat van vorige week op Koningshof, waar onze jongens meer verdienden dan een gelijkspel, was ons Eerste Elftal deze week vastberaden om 3 punten te pakken tegen Riko-Hubertus.

Om de bezoekers uit Kontich te bekampen koos coach Kevin voor Joppe, Maarten, Fré, Robin, Mike D.S., Glenn, Kim, Jens, Miguel, Jelle en Tim. Mike E. en Sergej namen plaats op de bank. Kris, Xavier, Nathan, Joren (op vakantie), Ziggy (werken), Max (fluiten) en Tom (geblesseerd) waren nog afwezig.

Vanaf het begin van de wedstrijd trokken onze jongens het laken naar zich toe. De bal ging goed rond en de bezoekers hadden niet meteen een antwoord. Dat resulteerde in enkele mogelijkheden: een kopbal van Tim belandde in de handen van de doelman, Jelle werd onterecht teruggefloten voor buitenspel na een knappe bal van Miguel en opnieuw, na het debacle van vorige week op Koningshof, werd ons een penalty ontnomen na een overduidelijke armbeweging naar de bal.  Verder dan wat kleine kansen en veel balbezit kwam de thuisploeg in de eerste helft niet. Het waren daarentegen de bezoekers die nog het dichtst bij een doelpunt kwamen: een afstandsschot dwarrelde via de voet van Robin over Joppe op de dwarsligger. Het bleef 0-0 tot aan de rust, wat gezien het schaarse aantal kansen een terechte tussenstand was.

Tijdens de pauze gaf Miguel aan dat hij niet meer verder kon. Sergej kwam hem vervangen, waardoor Kim zijn kans kreeg om zich te bewijzen op de nummer 10-positie. Driehoek had vandaag maar één doel: 3 punten pakken. Om dit te verwezenlijken moest de ploeg wel meer kansen zien te creëren en ze was dan ook vastberaden om daar iets aan te doen.  In het begin van de tweede helft waren het echter de jongens uit Kontich die de wet dicteerden. Na 5 minuten kreeg een van de bezoekende middenvelders de bal aan de rand van de 16. Die twijfelde niet en schoot de bal richting doel. Via het scheenbeen van Glenn, die zijn lichaam in de baan van het schot wierp, kreeg de bal een vreemd effect en belandde via de lat in doel: 0-1 en een slecht begin van de tweede helft.  Driehoek besefte dat er iets moest gebeuren en schakelde een versnelling hoger. Onze jongens legden veel druk en slaagden er nagenoeg een hele helft in om de bal onbereikbaar te maken voor de tegenstander. Rond de 60e minuut kwam Tim, na een snelle combinatie en een fantastische dieptepass van Kim, oog in oog met de doelman. Zijn schot miste echter kracht en richting, waardoor de keeper de bal met een beenveeg uit zijn doel kon ranselen.  Ons Eerste Elftal liet het hier niet bij en bleef met vlot voetbal op zoek gaan naar de verdiende gelijkmaker. Intussen had Jens plaatsgemaakt voor Mike Everaert. Na 75 minuten versierde Driehoek een vrije trap aan de rand van de backlijn. Jelle, die de laatste weken sterk speelde op verschillende posities, nam zijn verantwoordelijkheid en krulde de bal heerlijk richting doel, maar zijn poging viel via de lat op de doellijn. In de herneming werd de bal opnieuw richting goal geschoten. Een verdediger van de tegenpartij waande zich even een doelman en hield de bal tegen met zijn hand. Deze keer kregen we wel waar we recht op hadden: een penalty en onze vaste strafschopnemer Dynamike zette zich achter de bal. Ook nu hadden we het geluk niet aan onze zijde: de doelman koos de juiste hoek en hield de voorsprong vast.  De tijd begon nu wel te dringen als onze ploeg nog iets uit de wedstrijd wilde halen. Sergej besloot dan maar om het zelf te proberen en baande zich, met een geweldige slalom, een weg tussen 4 verdedigers. De laatste man van Riko liet dit niet gebeuren en haalde onze energieke middenvelder onderuit. De scheidsrechter zag het anders en gaf Sergej een gele kaart voor een vermeende schwalbe. Opvallend, aangezien de grensrechter een fout aangaf en tot aan de kant te horen was dat de verdediger niet de bal, maar de man speelde.  Onze jongens lieten de koppen niet hangen en bleven op zoek gaan naar de gelijkmaker. In de 94e minuut vonden Mike E. en Mike D.S. elkaar blindelings. Die laatste bewaarde goed het overzicht en kon de bal tot bij Kim krijgen. Onze “10” schakelde met een vlotte beweging zijn verdediger uit en fusilleerde de doelman van de bezoekers: 1-1. De ontlading bij de spelers en de supporters was enorm. Hierop besloot de scheidsrechter om een einde aan de wedstrijd te maken.  Na de match ontstond er nog een schermutseling tussen onze supporters en de doelman van de tegenpartij. Wat er precies gebeurd is weet ik niet, maar ik zou graag willen benadrukken dat dit in geen geval binnen de filosofie van de club en het KVV past.

Vandaag kreeg SVB opnieuw minder dan het verdiende. 2 op 6 lijkt een aarzelende start, maar de supporters die de twee wedstrijden bekeken hebben weten dat de ploeg in staat is om goed voetbal op de mat te leggen en een mentaliteit vertoont waarmee er ongetwijfeld nog veel punten zullen worden geraapt. Hopelijk te beginnen op Kalfort Daghet volgende week. Tot dan!