Zondag 25 september 2016: Reserven B – Vlug Vooruit

Basis: Dimi-Jappe-Wim-Schuere-Toempe-Tony-Tim-Gillian-Nils-Sacha-Sander

Bank: Jens-Stijn-Jonas-Kevin-Thibaut-Greg

Na het perfecte begin van de competitie ging Driehoek op zoek naar zijn 3e driepunter op rij van het seizoen. Door heel wat kleine kwaaltjes en ziekte moest er flink geschoven worden in de verdediging en op het middenveld. Jappe mocht op de rechtsback gaan spelen, Toempe nam de linker voor zijn rekening, Schuere kwam centraal naast Wim te staan en Tim ging centraal op het middenveld spelen. Geen reden tot paniek echter want de jongens weten perfect wat er van hen verwacht wordt. De aangeduide scheids was niet komen opdagen. Dries die rustig naar de wedstrijd wou komen kijken nam deze taak dan maar op zich. Bedankt!

Vlug Vooruit komt als eerste opzetten maar de kopbal van de VV spits is slecht geplaatst. Even later kan Nils op doel besluiten maar ook zijn poging gaat niet tussen de palen. Ook Gilli waagt zijn kans maar eveneens slecht gemikt. Na 10 minuten mag Toempe vanop links een vrije trap nemen. Gillian loopt prima in en kan de 1-0 binnenkoppen. De Merksemnaars reageren onmiddelijk met een afstandsschot maar Dimi kan zijn netten droog houden. In de hierop volgende Driehoek aanval zet Sacha de bal voor vanop de flank, Nils is goed gevolgd en trapt de 2-0 proper binnen. We zijn een kwartier ver in de wedstrijd, prima start dus! Hierna gaat de storm even liggen en moeten we een kwartiertje wachten op doelgevaar. Gillian gaat de flank af met de bal aan de voet, maar zijn kanonskogel spat uit elkaar op de paal. Enkele minuten voor rust steekt Wim nog het hele veld over, maar zijn voorzet kan net niet in doel gedevieerd worden door Kevin. De laatste kans voor rust is nog voor Nils, maar hij lobt de bal, alleen voor de keeper, over doel.

De 2e helft is nog maar net op gang getrapt of VV komt een eerste opzetten. Na een prima doorsteekpas kan de Merksemse spits de bal voorbij Dimi steken, 2-1. De Brasschaatse reactie komt er vrijwel onmiddelijke maar Jonas kan de voorzet van Sacha niet benutten. Ook nils kan de keeper in een één-op-één situatie niet verschalken. Na 58 minuten spelen stuurt Schuere Nils in het hoekje, die zet op zijn beurt voor en Kevin heeft het leer maar binnen te duwen. Een minuutje later alweer Driehoek, Tim gooit de bal voor doel, Tony acht zijn moment gekomen en neemt de bal in één tijd op de slof. Prachtgoal van onze hardwerkende middenvelder. Wim denkt even later dat hij Messi is en steekt al dribbelend het hele veld over. Hij komt alleen voor de keeper maar hij is niet meer in staat om ook deze ook nog te passeren. Een kwartier voor tijd kan onze Wim na een corner op doel koppen, maar de keeper gunt hem zijn goaltje niet. Vlug Vooruit komt dan ook nog 2 keer gevaarlijk opzetten. De eerste kan gaat na een prima aanval over doel, en de tweede kans wordt voorlangs getrapt door de VV spits. Dan volgt er een periode met enkele kleine kansjes voor beide ploegen, maar op de laatste grote kans van de wedstrijd is het wachten tot de laatste minuut. Thibaut wordt alleen op de keeper gesuurd door Tim. Eerstgenoemde neemt de bal zo goed mee dat hij alle spieren in zijn benen verrekt. Met zijn laatste krachten probeert hij de bal nog voorbij de keeper te steken maar het mag niet baten. Met een blessure, een slapstick momentje en geen doelpunt voor onze nieuwe aanwinst sluiten we de wedstrijd af.

3e zege op rij dus, en een leuke extra is dat we de eerste plaats veroveren door puntenverlies van de rechtstreekse concurrenten. Op naar volgende week en hopelijk een 4e overwinning op rij.