Zondag 18 september 2016: De Vrede – reserven B

Basis: Jens-Greg-Wim-Tim-Schuere-Tony-Toempe-Yorick-Nils-Gillian-Kevin

Bank: Dimi-Sacha-Jonas-Sander

2e wedstrijd van het seizoen, en een ons totaal onbekende tegenstander. Nog nooit eerder werd deze tegenstander partij gegeven, dus alsook heel moeilijk om in te schatten wat het niveau van deze ploeg is. Vast staat wel dat onze jongens gemotiveerd zijn om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten.

En dat vertaald zich ook al ineens op het veld. Na amper 1 min kan Nils zijn flank afgaan en de bal voor doel trappen. Yorre krijgt de bal echter niet in doel. Even later alweer Nils die de flankverdediger oprolt alsook de keeper wordt in de wind gezet. Onbaatzuchtig als hij is legt hij de bal hierna af naar Kevin, maar hij is te verrast om de bal binnen te tikken. Op het kwartier krijgt Driehoek een vrije trap van op een meter of 25. Gil zet zich klaar en poeiert de bal in doel, 0-1! We moeten er eerlijkheidshalve wel bijzeggen dat de sympathieke keeper er niet al te best uitzag bij deze fase. De wedstrijd kabbelt nu rustig verder en veel kansen worden er niet meer bij elkaar gevoetbalt. De vele lange ballen in het spel van beide ploegen zitten hier zeker voor iets tussen. 10 minuten voor rust komt De Vrede dan toch eens gevaarlijk opzetten. Na slecht verdedigen komt de vredige spits oog in oog met Jens maar gelukkig plaatst de spits de bal naast doel. Enkele tellen later speelt Wim de bal strak in tot bij Gillian. Deze zet de bal voor en Wim, die er net een lange spurt had opzitten, kopt de bal net naast. Vlak voor rust wordt een zoveelste lange bal getrapt vanuit de verdediging van de vredelievende verdediging. Wim wil wegkoppen maar de bal gaat recht omhoog en valt in de voeten van de tegenstanders die ditmaal wel kunnen afwerken, een domper vlak voor rust. Driehoek gaat vrijwel onmiddelijk terug op zoek naar de voorsprong. Nils schilderd een perfecte voorzet op het hoofd van Gillian die de bal via de paal en de voorgevel van de keeper niet in doel ziet gaan.

Na rust neemt De Vrede eerst het initiatief, maar verder dan een slechte voorzet en enkele corners komen ze niet. Driehoek neemt dan over en via een subliem een-tweetje op de linkerflank komt de bal bij Tony. Tony steekt de bal perfect in de loop van Gillian en laatstgenoemde werkt beheerst af. Maar 3 minuten later zijn we de voorsprong alweer kwijt. Dimi, die de geblesseerde Jens is komen vervangen, verkijkt zich op een diepe bal van De Vrede en de bal verdwijnt in doel. Op het uur countert Driehoek zich naar voor maar het schot van Gillian wordt door de keeper uit doel gezweefd. En nog eens 5 minuten krijgt Driehoek een hoekschop die door Gil genomen wordt. Tim knikt de bal richting doel, en via een schouder van een tegenstander gaat de bal voorbij de doelman. Vanaf nu is het al Driehoek dat de klok slaat. Sacha, Tim en vooral Gillian met een gemiste pinanti komen nog dicht bij de 2-4 maar de eindstand ligt vast.

Het slechte nieuws van deze wedstrijd is dat onze capi geblesseerd is uitgevallen en wellicht enkele weken aan de kant staat met een meniscus letsel. Het goede nieuws is dat we ook onze 2e wedstrijd winnend afsluiten en al getoond hebben dat we er elke wedstrijd voor willen knokken. Een gegeven dat wel eens heel belangrijk zou kunnen worden in deze reeks.