Zondag 11 september 2016: Reserven B – Rapid

Basis: Dimi-Greg-Wim-Kenis-Schuere-Tony-Toempe-Yorick-Nils-Sacha-Sander

Bank: Kevin-Gilli-Jonas-Jens

Na een goede voorbereiding waarin geen enkele oefenwedstrijd werd verloren is het nu terug tijd voor het echte werk. We zijn wederom een reeks hoger ingedeeld en zullen dit seizoen dus ook sterkere tegenstanders tegenkomen. Rapid is de eerste ploeg die ons het niveauverschil mag komen tonen.

U merkt ook al op dat onze grote baas himself in de basis staat, dit komt door selectieproblemen in de defensie. Ook onze “nieuwe” aanwinst Thibaut zit nog niet in de selectie, die werkt zich op een geheime locatie uit de naad om scherp bij de ploeg te kunnen aansluiten.

De wedstrijd dan! Kevin in de basis betekent dat Yngwie en Stijn de coaches van dienst waren. En ze zien dat Rapid het beste aan de wedstrijd begint. Na min steken ze een eerste keer hun neus aan het venster let een slecht getrapte corner. 2 min later pakt maakt Dimi een vrijschop onschadelijk en nog eens 60 seconden later zorgen ze voor de openingsgoal. Een lage schuiver in de hoek verdwijnt tegen de touwen. Even later mag Rapid nogmaals een vrije trap op doel mikken, maar slecht gemikt en de bal gaat tegen de paal. Dan komt Driehoek beter in de wedstrijd en na 20 min Kan Sacha op doel koppen maar hij plaatst het leer naast het doel. Volgende kans is ook voor Driehoek, na een hoekschop kan Wim op doel trappen maar de verdediging werkt de bal weg. Driehoek komt op stoom nu en wordt steeds gevaarlijker. Een schot van onze kapitein wordt eerst nog van de lijn geveegd, maar in de volgende fase is het wel raak. In min 28 bediend Wim met een uitstekende lange bal de aalvlugge Nils, die de bal na een prachtige controle in doel werkt. En onze jongens blijven komen. Op het halfuur krijgt SVB een hoekschop. Nils kopt deze terug op de coach en die knalt de bal in doel! Bij de 0-1 zag hij er wat knullig uit maar hier maakt hij dit meer dan goed. Driehoek controleert de wedstrijd nu helemaal en haalt zonder moeite met een 2-1 voorsprong de rust.

Na rust is het toch weer Rapid dat het beste begint, maar het levert geen grote kansen op. Er wordt vooral heel veel gestreden, op een faire manier langs beide kanten, zodat de wedstrijd zeer enerverend is. Op het uur komt Rapid in de grote carré van Driehoek, de spits zet een dribbel in en valt over het been van onze coach. Niet geraakt volgens onze jongens ter plaatse, wel volgens de ref en de bal gaat op de stip. De Rapidse strafschopnemer van dienst plaatst de bal links onder in de hoek. Jens zit er nog dicht bij maar kan het doelpunt niet voorkomen. Bedankt Kenis, coach of niet, straftraining zal u deel zijn! Na dit doelpunt doen de Driehoekse coaches ad interim nog enkele tactische wissels om toch de 3 punten thuis te kunnen houden. De werklust van de jongens blijft ook fantastisch en 6 minuten voor tijd levert dit nog eens een rode aanval op. De bal wordt na een mooi opgezette aanval naar de flankafdweilende Schuere gestuurd. Deze zet op zijn beurt goed voor en Gilli kan de verlossende treffer over de keeper binnen koppen! De opluchting en vreugde is groot bij de Driehoek aanhang. De wedstrijd wordt hierna prima uitgespeeld, de eerste driepunter is een feit!

Een mooie overwinning voor onze ploeg waarin ze tot het uiterste zijn moeten gaan. Als deze fighting spirit het hele seizoen volgehouden kan worden gaan we nog mooie dingen zien. Proficiat gasten!