Zaterdag 9 oktober 2021: KFC Brasschaat – U12

Spelers: Dries, Jaan, Jef, Levi, Matteo, Matthias, Nour, Ruben, Silvano & Wannes J.

Voor de 3e keer in goed 2 maanden tijd staan we tegenover elkaar. Tijdens de voorbereiding trokken wij 2x aan het langste eind, dus we geloven erin! Met een heerlijke kopbal zetten we ook snel de 0-1 op het bord.
Brasschaat komt echter beter en beter in de wedstrijd, en brengt zowel de stand als de match weer in evenwicht. Ze zijn zeker niet sterker dan wij – in tegendeel – maar ook vandaag spelen we niet op het scherpst van de snee. We bewegen onvoldoende, vergeten ons vrij te lopen en vooral voor doel missen we killersinstinct: het lijkt of we ons zelfvertrouwen kwijt zijn, te veel spelers durven zelf niet besluiten en geven liever het pasje te veel dan zelf af te werken. Hierdoor wringen we vakkundig enkele open kansen de nek om en maken we het onszelf onnodig moeilijk.
Soit, dit maakt wel dat het wederom 60 spannende en gelijkopgaande minuten worden, met Brasschaat dat dus op de beslissende momenten net wat meer lef en trefzekerheid toont. Met nog enkele minuten op de klok en met een 4-3 tussenstand, ruiken ze al de zoete geur van de revanche. Gelukkig vinden we nog een laatste shotje energie en een mini-gaatje , net groot genoeg voor de 4-4 gelijkmaker die zeker verdiend is.
Jammer, er zat weer meer in, maar na 2 verliesmatchen zijn we al blij met dit late puntje. Nog 1 wedstrijd te gaan en dan hebben we alle tegenstanders van de heenronde een 1e keertje bekampt.
Voorlopige conclusie: Heibos is outstanding, maar van al de rest moeten we geen schrik hebben, tenzij Mariaburg A ons volgende week nog van onze sokken blaast!