Zaterdag 16 oktober 2021: U12 – Mariaburg

Spelers: Arne, Dries, Jaan, Jef, Levi, Matteo, Nour, Ruben en Wannes2

Er hangt al enkele dagen wat spanning in de lucht: Mariaburg heeft enkele spelers in de rangen die ofwel een driehoek verleden hebben, of gekend zijn van de speelplaats. Vorige week pakten ze ook een overwinning tegen onze ploeggenoten én dit weekend willen ze maar al te graag ook de scalp van driehoek A. Dit was dus ongetwijfeld de “talk of the town” op de speelplaats. We kunnen ons het heen-en-weer “wedden dat wij deze keer (ook) gaan winnen” al wel voorstellen.
Een overwinning is alweer een tijdje geleden en de goesting om nog eens zegevierend naar huis te keren, dan ook groot. We grijpen Mariaburg meteen naar de keel: we starten sterk en na het 1e kwart staat het verdiend 3-0. Daarbij een shot met LINKS (jawel!) en een mooi afstandsshot, van 3 verschillende doelpuntenmakers (en andere dan we meestal gewend zijn). Het heerlijk nazomerweertje wiegt ons het volgende kwart in slaap. Gelukkig zonder veel erg. We scoren niet, maar krijgen ook geen tegendoelpunt.
De 2e helft meer van hetzelfde: we verdubbelen de score zonder het gaspedaal in te duwen (met opnieuw een goal met links én een geweldig afstandsshot).
De score had hoger kunnen (en eigenlijk moeten) oplopen, maar hier maalde niemand om: iedereen genoot van het heerlijk nazomerweertje, de pintjes smaakten heerlijk en voor 6-0 hadden we vooraf ook zeker getekend!
De perfecte afsluiter van de heenronde van de heenronde!

Onze kameraden verging het minder goed. Met 0-18 werd het tegen Noorse B een ongelijke strijd.
Speelden hier: Daan VE, Mathijs, Mathis, Matthias, Maxim, Rover, Shae, Tijs & Timen