Zaterdag 9 maart – U9 – Driehoek – Stabroek

Spelertjes: Dries VD, Jaan, Levi, Mathias, Robbe, Ruben & Wannes

Tijdens de heenwedstrijd had Stabroek ons een ferm pak voor de broek gegeven, dus vatten we de wedstrijd aan onder het motto “een gewaarschuwde ploeg is er 2 waard”.

Onze goede voornemens ten spijt, zijn we vergeten onze goede passes en vlot samenspel uit de skikoffer te laden, met een snelle 0-2 achterstand tot gevolg. Ondanks de vroege achterstand groeit langzamerhand het geloof dat dit Stabroek een haalbare kaart is en bij de start van het 2e kwart beginnen we aan onze achterstand te knabbelen. We herstellen het evenwicht en met de rust hangen de bordjes gelijk (4-4), zelfs zonder ons beste voetbal te tonen.

We gebruiken de rust om iedereen wat extra aan te vuren in een poging het voetballaken naar ons toe te trekken. Onze vakantiemodus laat zich echter niet zonder slag of stoot buiten spel zetten; We komen in het 3e kwart snel op voorsprong en lopen tot 8-6 uit, maar het flitsende voetbal dat we dit seizoen al enkele keren op de mat gelegd hebben, blijft uit. Geen splijtende passes vandaag, we verdedigen niet als ploeg – sommigen laten achteraan al te vaak keeper en verdediger aan hun lot over – en voor doel zijn we net niet scherp genoeg. Kort samengevat: we vergeten het af te maken en incasseren vlak vóór het eindsignaal de vermijdbare gelijkmaker.

Maar slimmeriken als we zijn, beschouwen we de penalties als beslissend over winst en verlies en daarin zijn we gelukkig sterker dan Stabroek.

Gecorrigeerde uitslag is dus 11-9 na penalties en iedereen content, want onze andere U9-ploeg nam vandaag de maat van Donk (en dit in reguliere speeltijd 😊).