Zaterdag 23 maart – U9 – Driehoek – Zandvliet

Spelers: Daan A, Jef, Levi, Myrthe, Robbe, Ruben & Wannes

Er heerste wat twijfel afgelopen weekend. En neen niet vóór de wedstrijd, over de voetballende kwaliteiten van onze bengels, noch over onze zegekansen. Maar veel erger, náde wedstrijd, of het voor ondergetekende wel mogelijk zou zijn een verslagje in elkaar te boksen over een match als deze?? Ja dus 😊

Een onbekende tegenstander, want winterse omstandigheden hebben de heenwedstrijd letterlijk in het water doen vallen… Zandvliet is echter niet vergeten dat wij op hun tornooi eind vorig jaar tegen alle verwachtingen in met de beker naar huis gegaan zijn en hebben vandaag hun sterkste ploeg afgevaardigd.

Maar er is wel wat meer nodig om ons te imponeren en tijdens onze eerste aanval laten we de keeper meteen bibberen met een schot dat op de deklat uiteenspat. Onze volgende aanval wordt knap gestopt door de indrukwekkende Zandvlietse goalie. Dan vindt Zandvliet het welletjes en met mooi tiki taka voetbal laten ze ons hoekjes van het veld zien die we nog niet eerder hadden opgemerkt. Onze achterstand loopt dan ook snel op. Niet dat we niet in het stuk voorkomen – zeker niet – maar nog enkele keren de paal en die dekselse keeper staan een paar verdiende driehoekse tegengoals in de weg, waardoor we met de rust geen 4 maar 8 doelpunten in het krijt staan. Na een zelfde spelbeeld in de 2e helft (waarin we enkel nog wat moed in onze stinkende shoes vonden) kunnen we alleen maar nederig het hoofd buigen en toegeven dat dit Zandvliet voor dit Driehoek een maatje of 3 te groot was.

Maar geen nood, ook als trainer laten we het vandaag niet aan ons hart komen, wetende dat er ondanks het verlies vanavond nog een toetje volgt in de vorm van het Bestuursfeestje. En dat belooft onvergetelijk te worden voor ondergetekende, want de U9-coaches van Mars (althans toch 2 van de 3 Marsmannetjes) hebben zich voorgenomen vanavond te strijden voor de titel van meest attente & charmy U9-coach ten aanzien van de Venus-coach….

En belofte maakt schuld, de winnaar wordt hierbij ook officieel gehuldigd in het enige echte kwaliteitsblad dat den Driehoek en omstreken rijk is. Na een uiterst spannend duel en ook rijp beraad heeft coach Tom de kamp nipt – op punten – gewonnen. Gelukkig voor de uitdager (en voor Venus) is het seizoen nog niet ten einde en worden de punten vóór de play-offs gehalveerd, dus tijd “zat” (deze avond heel toepasselijk voor sommige Marsbewoners 😊) om het tij te keren. De jury – streng maar rechtvaardig – kijkt alvast uit naar de volgende zetten…