Zaterdag 23 februari – U9 – Driehoek – Kalmthout

Acteurs: Arne, Dries VD, Matthijs, Nour, Ruben & Wannes

Onze cast is uitgedund vandaag – U9 wordt geteisterd door zieken en gekwetsten – en tot 10 minuten vóór de wedstrijd is het nog afwachten of we überhaupt wel een wisselspeler zullen hebben. Het vooruitzicht om veel te mogen spelen, schrikt ons echter niet af. En bijkomend voordeel: de februari-zon is weliswaar van de partij, maar op dit vroege uur dwingt ze ons toch nog om goed in beweging te blijven willen we niet ter plekke vastroesten.

We starten goed aan de wedstrijd, houden het spel gesloten en komen op voorsprong. Het is duidelijk dat we intrinsiek sterker zijn, maar in plaats van onze sterkte uit te spelen, ruikt iedereen de kans om vandaag een goaltje te prikken;

Resultaat: we gaan voor eigen succes, vergeten te passen en soms ook te verdedigen, schieten uit onmogelijke hoeken en laten te veel slordigheden in ons spel sluipen. Hierdoor geven we Kalmthout de kans terug in de wedstrijd te komen. Bij 5-5 in het 3e kwart is onze vroege voorsprong volledig te niet gedaan en doemt het “als-het-niet-draait-laten-we-de-kopjes-al-eens-gemakkelijk-hangen-spook” weer op. Gelukkig – en daarom is het ook een blijspel 😊 – zijn we vandaag wél tijdig opnieuw bij de les. Plotsklaps enkele flitsen, mooie passen, assists en prachtige goals en de veer bij Kalmthout is gebroken.

Zo simpel kan het spelletje zijn en zo goed en mooi kunnen wij voetballen als we het als team aanpakken. Prachtig gedaan mannen: die laatste 15 minuten waren echt genieten!! Als we die inzet en dat spel 60 minuten kunnen doortrekken, moeten we echt van niemand schrik hebben!!