Zaterdag 8 februari – U10 – Driehoek-’s Gravenwezel

Spelertjes: Daan VE, Dardan, Fonne, Jaan, Jonas P, Mathijs, Robbe, Silvano, Tijs & Wannes J.

We starten scherp vandaag; alleen jammer dat we vergeten zijn ons vizier scherp te stellen, waardoor onze eerste 2 – toch wel grote – kansen rakelings naast gaan.
En ja hoor, ietwat tegen de gang van het spel in, vallen de doelpuntjes wél aan de overkant – 3 zelfs nog tijdens het eerste kwart – zodat we met een toch grote achterstand aan het 2e kwart moeten beginnen. Als we ook dan nog een snelle 4e goal tegen krijgen, zijn we even van onze melk. Ons spel wordt rommelig, mét veel inzet en goede wil, maar zonder mooie combinaties en kansen. Positioneel lopen we overal en nergens waardoor we het onze tegenstander veel te gemakkelijk maken om te verdedigen.
Tijdens de rust tanken we wat moed en zelfvertrouwen en zie wat dat doet met een mens: we scoren onmiddellijk en geloven terug wat meer in eigen kunnen, zetten die noodzakelijke druk naar voor en versieren in de 2e helft nog een 3-tal zuivere en echt goede kansen. Maar ook in de 2e helft te weinig scherpschutterstalent – of de papa’s die de goals niet op de juiste breedtegraad geplaatst hebben – en dus ook nu weer telkens rakelings naast. Onze tegenstander blijft koelbloedig & efficiënt voor goal en zo slikken we een terechte nederlaag, hoewel de uitslag een groter verschil doet vermoeden dan er eigenlijk was.

Na een zenuwslopende thriller boekten onze andere U10 een knappe 2-0 zege tegen Gooreind.