Zaterdag 1 februari – U10 – Loenhout-Driehoek

Spelertjes: Dries G, Fonne, Jef, Jonas VD, Matteo, Matthias, Nour, Ruben M, Silvano & Wannes DG

De aanloop naar speeldag 4 verloopt hobbelig: de griep – of één of andere uiterst besmettelijke variant van het Corona Driehoeksvirus – teistert onze scholen en ook SVB Driehoek wordt niet gespaard. De ene na de andere afzegging sijpelt binnen met een punthoofd bij onzen T1 tot gevolg (staat hem overigens beeldig).

We zijn er nog niet achter of dit een voor- of een nadeel moest zijn, maar door het gebrek aan wisselspelers (17 voor 2 ploegen 8vs8) mocht iedereen alleszins veel en lang spelen vandaag.

Het minste wat we na kwart 1 kunnen zeggen, is dat het vooruitzicht om veel te kunnen spelen niet direct inspirerend werkte: het was duidelijk dat niet iedereen op tijd zijn bed opgezocht had en dat de off-knop van de snooze-functie voor sommigen nog niet ingedrukt was…

Het resultaat is een droge 4-0, aangesmeerd door een efficiënte maar zeker geen sterkere tegenstander. Een donderpreek van punthoofd brengt wat offensieve soelaas: een onwaarschijnlijke redding van de Lenaertse goalie én een bal op de deklat staan een snelle driehoekse tegengoal (& remonte??) in de weg, waardoor het laatste restje zelfvertrouwen verdwijnt. Te meer omdat we achterin té nonchalant & zonder gezonde agressiviteit blijven verdedigen, diept Sint-Lenaerts zijn voorsprong verder uit.

Raar om te zeggen dat met een 8-2 stand na het 3e kwart de mooiste combinaties en acties tóch van Driehoekse voet gekomen zijn, dus het is duidelijk dat we intrinsiek de betere ploeg zijn. Tussen kwart 3 en kwart 4 doen we een appel op het eergevoel van onze spelers: een overwinning zit er dan al een tijdje niet meer in, maar we willen de wedstrijd wel graag met een positief gevoel afsluiten en ook de tegenstrever de duidelijke hint meegeven dat de terugwedstrijd nog niet gespeeld is. Of het onze oproep was (of de snooze knop die dan toch afgedrukt werd) zullen we nooit weten, maar we krijgen in kwart 4 dan toch het Driehoek te zien waar we als trainer zo fier op zijn: agressief spel en offensieve kansen die uitmonden in enkele doelpunten. Doodjammer dat we de wedstrijd zo mak gestart zijn, want ook nu zat een overwinning er echt in!!

Polonia – Driehoek eindigde op 10-2.