Zaterdag 7 september – U10 – Brasschaat – Driehoek

Spelers:
Arno, Daan VE, Dries VD, Fonne, Jaan, Jef, Mathijs, Matthias, Nour & Ruben M

Het voelde (onterecht) alsof we hier een revanche moesten komen nemen voor de eindeseizoenswedstrijd enkele maanden geleden die we redelijk zwaar verloren. Met de nodige peptalk vooraf, stappen we met het mes tussen de tanden het veld op. Al snel wordt duidelijk dat Brasschaat de wedstrijd start zonder onderschatting van de tegenstander en het zet ons meteen zwaar onder druk. Onze buren hebben passing en looplijnen al goed onder de knie en met hun scherpe aanvallen doen ze ons geweldig pijn door herhaaldelijk zonder moeite door het midden van onze defensie te snijden. We kunnen gelukkig rekenen op een goeie keeper en een fantastische (voetbalminded?) engelbewaarder, want uit een 5-tal zuivere en open kansen, kan Brasschaat slechts 1 keer scoren. Zodra we onze 2e adem vinden, breken we enkele keren gevaarlijk uit. We tonen ons dodelijk efficiënt op de counter en gaan zo – tegen de gang van het spel in – de rust in met een 1-4 voorsprong.
Tijdens de rust hameren de trainers op het behoud van focus en aandacht in de hoop de voorsprong zo lang mogelijk vast te houden, en wie weet, nog verder uit te diepen. Maar we zijn te zelf- en zegezeker waardoor het na 4 luttele minuten al 3-4 staat. Nog vóór het einde van het 3e kwart staat het 4-4 en is alles te herdoen.
Kwart 4 wordt een thriller van formaat, waarbij wij telkens op voorsprong komen. Van 4-6, naar 6-6 en 6-7. Maar toegegeven, onze tegenstanders verdienden het zeker niet om te verliezen en in de laatste minuten van de wedstrijd maken ze nog een verdiende gelijkmaker.
Geweldige match gezien, heerlijke mentaliteit, sportieve duels en spelers, coaches & supporters die ervan genoten hebben. Meer moet dat niet zijn!

Onze andere U10-ploeg speelde op het veld van Berendrecht een verdienstelijke wedstrijd en verloor met 10-4.