Zaterdag 6 april – U9 – Driehoek – Wildert

Spelertjes: Arne, Dries G., Mathis, Nour, Ruben2, Sophia

Rarara… Laten we dit verslagje voor de verandering eens beginnen met een quizz-vraagje: Wat hebben Pep Guardiola, José Mourinho, Yves Gircour, Roberto Martinez, Zinedine Zidane & Michel Preudhomme met elkaar gemeen (en dan hebben we het voor alle duidelijkheid niet over het rijkelijk loon dat ze van hun voetbalminnende broodheer ontvangen)?

Ja, inderdaad: ze kennen “iets” van voetbal & hebben dat “iets” opgestoken tijdens één van hun voetbalcursussen.

Voor onze spelers breekt vandaag een grote dag aan – vergelijkbaar met de opwinding die wetenschappers zullen voelen op de dag waarop het zwarte gat waarover Einstein al sprak, voor het eerst fotografisch zal worden vastgelegd. Dit compleet hypothetisch natuurlijk, want hiervan is op de dag van de wedstrijd nog geen sprake (van die foto; het zwarte gat kennen we natuurlijk allemaal). Maar een historische, grote dag dus voor onze U9: jawel, de 1e wedstrijd o.l.v. een gediplomeerde coach (in spé) en dat laat zich meteen voelen.  Wildert weet niet van welk hout pijlen maken en nog minder met welke voetbal te sjotten. Ze worden letterlijk overklast, overrompeld door een SVB-tornado die geen genade kent. 7-0 na 15 minuten. Alstublieft. Dankuwel.

Het stemt ons, vrijwillige trainersstaf met veel goede wil, maar minder voetbalkennis, toch tot nadenken…

Vanaf dan begint de experimentele fase en dat gaat ten koste van onze efficiëntie, maar zorgt er wel voor dat we opnieuw een wedstrijd te zien krijgen. De volgende quarters zien we dan ook een meer evenwichtige strijd met mooie kansen over & weer, afgewisseld met de typische slordigheden die in het spel kruipen als het ‘té’ gemakkelijk wordt.

Maar coach Yves kwam, zag dat het goed was en overwon, dronk een pint & keerde tevreden huiswaarts. Toekomst verzekerd & dat diploma een halve formaliteit. Bedankt & succes Yves!