Zaterdag 31 augustus – U10 – Driehoek – Olse

Spelers:
Arne, Axel, Daan VE, Dardan, Dries VD, Fonne, Mathijs, Nour, Ruben B., Tijs

Met de haren perfect in de plooi (fotoshoot stickerboek) & onder een loden hitte (zoveelste 30°-dag van deze zomer) trappen we vandaag het seizoen 2019-2020 op gang.
Spanning alom: onze eerste officiële 8vs8-wedstrijd en daarbovenop telt onze opstelling niet minder dan 4 (!!) nieuwbakken (driehoek-)spelers. Niet verwonderlijk dus dat het in de beginfase wat zoeken is naar posities en ploegmakkers. En ja, ook dat nog: onze oud-gedienden die een 5×5 veldje gewoon waren en proberen alle posities te belopen, komen zichzelf al snel tegen.
Heel wat onzekere factoren dus, maar die worden ruimschoots gecompenseerd door de inzet en vechtlust. Amai, wat was dat! Het eerste kwart verloopt gelijkopgaand, maar tegen het einde slikken we een eerste tegengoal en redelijk snel volgen nummers 2 & 3. Maar als we dan op een hele knappe manier tegenscoren, vinden we onze 2e adem en het geloof in onszelf terug. Ruststand 1-5.
Daar waar vorig seizoen de kopjes soms naar beneden gingen bij een achterstand, zien we vandaag niets van dat alles: aangevuurd door een bende enthousiaste supporters beginnen we fel aan de 2e helft en knabbelen we aan onze achterstand: met 3-5 en 4-6 groeit zelfs het geloof in een onwaarschijnlijke remonte. Maar ook OLSE toont veerkracht en prikt in het laatste kwart nog enkele keren dodelijk tegen zodat het verschil opnieuw groter wordt.
Maar geen man overboord: bij den Driehoek alleen maar enthousiaste reacties na deze heel bemoedigende start. En terecht. Dikke pluim voor alle spelers vandaag!

Ter info: Onze andere U10-ploeg verloor – eveneens na een spannende en heel verdienstelijke wedstrijd – met 5-7 van Patro Hoevenen.