Hallo,

Verslagje van afgelopen weekend:

City Pirates – Driehoek (U10): 14-2

Spelers: Daan2, Dries VD, Fonne, Jonas P, Laurens, Levi, Mathijs, Rover, Ruben B & Wannes J

Na de overwinning en het gelijkspel van de afgelopen speeldagen trekken we met veel zelfvertrouwen naar de city piraten. Na een “verkwikkende” (??) regendouche tijdens de opwarming, start de wedstrijd onder een grijze, maar droge hemel. We beginnen zoals we de laatste wedstrijden gedaan hebben: met veel inzet & uitgaande van onze eigen kracht. Bij het uitvoetballen zien we af en toe ook al een paar looplijnen terug waarop we trainen. Goed zo!

Maar dan – na een 10-tal minuten – gaat het licht uit en kantelt de wedstrijd. We passen niet meer naar elkaar, veranderen in stilstaande beelden, vergeten te verdedigen, toveren ons doel om in een waar schietkraam & onze goalie in een ongelofelijk aantrekkelijk doelwit… De perfecte mix dus voor een doelpuntenkermis. Op enkele minuten tijd slikken we niet minder dan 5 doelpunten. Het 2e kwart is niet veel beter. We mogen blij zijn met een attente keeper die de vandaag ondankbare taak toch met verve vervult en ons behoedt voor een nog grotere achterstand bij de rust (7-0).

De peptalk halverwege haalt niet echt veel uit (of heeft althans niet veel resultaat) – het lood zit letterlijk in onze shoes – al tonen we bij momenten toch onze wilskracht en kunnen we de verdedigende reus (echt waar! Je zou niet omvervallen als ze je zeiden dat ie 12 was) van de piraten toch enkele keren bedreigen. Onze moed wordt beloond met 2 eerredders.

Tegen de auteursgewoonte in, toch een eervolle vermelding voor onze WieGie die een berenmatch gespeeld heeft in verdediging & een rots was in de helse branding.

De aanvalslust van vele spelers & het feit dat de meesten heel graag in het aanvallende compartiment vertoeven (en dit zeker goed doen!), heeft zeker zo zijn voordelen en maakt van ons een gevaarlijke ploeg… Alleen winnen we pas als onze tegenstander er niet meer kan binnentrappen dan wijzelf, en daar wrong vandaag zeker de shoe!

Dé grote les na vandaag : Winnen & verliezen doen we met z’n allen. Verdedigen ook…

Uitslag van de andere wedstrijd: Essen – Driehoek: 6-6