Zaterdag 4 september 2021: Simikos – U12

Simikos – Driehoek: 4-6

Spelers: Arne, Dries, Fonne, Jaan, Jef, Matteo, Nour, Ruben & Wannes2

4/9/21 ofte vier september 2021. Het wordt zo’n dag om nooit te vergeten en waarvan je je jaren later nog herinnert wat je die dag gedaan hebt. Om maar te zeggen: “We zijn er helemaal klaar voor”. “We” zijn een zootje ongeregelde ouders, waaronder

  • een paar goed-weer-optimisten, om half 9 (’s ochtends!) gekleed alsof ze nog op het strand van Copacabana liggen & 80 minuten lang het gevoel hebben in zwembroek door het koelvak van de Colruyt te lopen;
  • een overenthousiaste & goedmenende vader met het al even goede voornemen om niet te luid te roepen langs de kant, maar dat voornemen al tijdens het 1e kwart overboord gooit;
  • een al even goedmenende vader die vergeten was dat hij beloofd had één van de spelertjes op te pikken;
  • enkele voetbalmama’s die er af en toe het hunne van denken

Deze figuranten verbleken natuurlijk (en gelukkig maar) bij het zootje (on)geregelde (foutje!) U12-spelers binnen de lijnen die hun hoofdrol vandaag met verve zullen vertolken!

Vol vertrouwen zijn ze afgezakt naar Schoten, vast van plan een vervolg te breien aan hun ongeslagen status (dat willen we graag nog eens beklemtonen nu het nog kan).

Ze starten sterk en goed: veel druk naar voor die resulteert in een snelle goal wanneer onze tegenstanders er na wat gehakketak niet in slagen de bal te ontzetten: 0-1. Even later volgt de 0-2 wanneer een nieuwe klutsbal door Simikos ongelukkig in eigen doel gedevieerd wordt. Een meer dan terechte voorsprong. De wedstrijd lijkt in de pocket, maar niets is minder waar, want in het 2e kwart liggen we duidelijk onder. We komen niet onder de druk uit. De verdiende aansluitingstreffer van “de Daltons” blijft dan ook niet lang uit (leuke, felle tenues van Simikos overigens, maar de zwart-geel gestreepte Dalton-sokken doen zo vroeg in de ochtend wel pijn aan de ogen). Gelukkig staat onze keeper paraat om ons voor verder onheil te behoeden.

De 2e helft is een mix van de eerste: er is meer evenwicht en beide ploegen versieren mooie kansen, maar wij zijn net iets scherper, efficiënter, sneller en koelbloediger voor doel en halen dubbel en dik verdiend de overwinning binnen.

Straffe toebak bij de traditionele penalties: alle spelers van Simikos trappen die verplicht (en goed, amai!) met hun slechte voet. Misschien een ideetje voor onze trainers om dit ook bij ons toe te passen??

(en ineens een test om te zien of ze het clubblaadje wel lezen…). Wordt vervolgd in de volgende editie.

Nog een kleine, minder eervolle vermelding voor de U12 van Groenendaal: slechte punten en een buis op hun eerste rapport.

Zij presteerden het om op vrijdagavond rond 22u het forfait te melden voor de zaterdagochtendwedstrijd van ons 2e ploegje. Heel erg jammer…. Maar sportiviteit primeert, dus ook jullie krijgen van ons de kans op een 2e zit. We beloven jullie alvast een warm onthaal tijdens de terugwedstrijd op 23-oktober!