Zondag 5 september 2021: Dames – Vremde

Zondag 5 September 2021 : Driehoek – Vremde                  0 – 4

Wat hierna zal volgen is een verslag van een wedstrijd die een week te vroeg komt. Een wedstrijd waar we niet klaar voor waren en een dag waarop alles zowat tegen zat.

Al vrij snel in de week bleek dat we niet aan veel spelers zouden komen. We zitten met blessures, herexamens, mensen op reis, studentenjobs…
Een heleboel excuses, maar feit was dat we het wel moesten ondergaan.

Dan hadden we ook nog tegenvallers zoals het zonder keeper vallen, een meisje van de U15 die haar debuut had kunnen maken bleek technisch niet in orde. (Competitief ingeschreven ipv recreatief) Een dwaas festivalletje in Brasschaat op de avond voor de wedstrijd waardoor ik voor 80% met een ongelooflijk brakke ploeg zat. Dankuwel TDBT.

Een aantal van deze zaken, en zeker afzonderlijk, zijn  geen excuses om als titelkandidaat een wedstijd met 0-4 te verliezen. Als ze allemaal op hetzelfde moment komen, dan mag je ze naar mijn bescheiden mening wel inroepen als excuus.

Er waren echter ook een aantal positieve noten. Zo hebben we toch een zeer sterke eerste helft gespeeld waarin Ellen als gelegenheidskeeper bijna geen interventies heeft moeten doen. Deze eerste helft is dan ook wat we moeten meenemen naar volgende week.
Daarnaast was er ook het geslaagde Driehoek debuut van Tatiany die sinds een aantal weken deel uitmaakt van de ploeg.

De eerste helft ging eigenlijk zeer gelijk op, veel duels die uitgevochten werden maar beide ploegen kwamen nooit tot heel grote kansen. Voor Vremde bleef het bij een aantal schoten van buiten de 16, voor ons bleef het bij een aantal goede counters waar de afwerking of laatste pas telkens zou ontbreken.

Onder de rust was er dan ook geen reden tot paniek en met een 0-0 zouden wij dan ook tevreden geweest zijn. Vrij snel na rust echter kon Vremde een eerste maal tot scoren komen na een rommelgoal.

De veer was gebroken bij onze dames en dat was het sein voor Vremde om veel meer pressing aan de dag te leggen. Het zou uiteindelijk leiden tot een overdreven 0-4 eindstand. Dat verdienden we niet en alsof dat nog niet erg genoeg was, hebben we ook in de 2de helft Xanne zien uitvallen. Hopelijk gaat het om een lichte blessure en hebben we onze motor op het middenveld volgende week terug in het team.

Conclusie: een aantal zaken om te onthouden en mee te nemen, maar ook heel veel om snel te vergeten. Volgende week wacht ons een bezoek op Cantincrode, een nieuwkomer in de reeks, waar we ons al meteen geen misstap kunnen permitteren.