zaterdag 28 augustus 2021: KFC Brasschaat – U12

*Oefenwedstrijd Brasschaat – Driehoek: 6-8

Spelers: Dries, Fonne, Jaan, Jef, Matteo, Nour, Robbe, Ruben & Wannes2

De voorspelling zat er boenk op! Ja, die van het weer (we speelden in zon & regen – dus de weerman had altijd gelijk), maar zeker ook die i.v.m. de tegenstander: na de 8-2 pandoering van vorige week, kwam die effectief met een andere (en sterkere opstelling) aan de aftrap.

Al na de eerste baltoetsen was duidelijk dat het vandaag “andere koek” zou zijn. Het werd een wedstrijd die bol stond van intensiteit & stevige duels waarin de 2 ploegen vol gingen voor winst en elkaar geen duimbreed wilden toegeven.

Op de counter lukken wij snel de 0-1. Brasschaat heeft overwicht op het middenveld, maar kan dit aanvallen niet verzilveren, want echte kansen spelen ze die eerste helft nauwelijks bij elkaar, vooral omdat onze verdedigende linie een oninneembare vesting is.

Driehoek speelt het dan weer heel clever: wanneer we de bal veroveren, slagen we er telkens in snel een vrijstaande man te vinden en een mannetje de diepte in te sturen. Op die manier voetballen we best wel wat mooie kansen bij elkaar.

De 0-3 ruststand is dus zeker niet overdreven en had nog hoger kunnen oplopen, ware het niet dat we toch enkele goeie kansen misten en dat de Brasschaatse goalie net als vorige week een sterke partij keepte.

De 2e helft dan, zien we een heel ander beeld. Na de 1-3, lukken we nog wel de 1-4, maar dan gaat het licht bij ons 10 minuten volledig uit. Brasschaat drukt en raast als een pletwals over ons heen. In een mum van tijd gaan ze naast en over ons naar 5-4. Bovendien zien ze ook nog een bal op de deklat en de paal uiteenspatten, zodat het aan ons is om blij te zijn dat we maar 1 goaltje in het krijt staan.

Gelukkig stopt de wedstrijd ook vandaag niet na het 3e kwart en krijgen we de moraal van onze boys in de korte pauze voldoende opgekrikt om er nog 15minuten vol tegenaan te gaan.

En ja hoor, de heerlijke lob-bal voor 5-5 voelt als een bevrijding en bezorgt ons een instant energie-injectie. De 6-5 die kort daarop volgt is voor Brasschaat enkel een doekje voor het bloeden want aan alles voel je dat wij de wedstrijd terug naar ons toe zullen trekken. Het gejuich dat bij onze volgende goals opstijgt, is op zijn minst te horen tot bij de vrijwilligers van de jaarlijkse hobnob-loop en de ontlading na de dubbele overwinning enorm. En of we klaar zijn voor het echte werk!