Zaterdag 29 januari 2022: U 12 A – Loenhout

Driehoek – Loenhout: 2-3

Spelers: Dries, Fonne, Jaan, Jef, Matteo, Matthias, Nour, Ruben & Wannes2

Na een weekje verplichte CORONA-rust hebben we er wel zin in. En het wordt een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken: spanning van minuut 1 tot minuut 60. Op het einde wint spijtig genoeg de verkeerde ploeg, al moeten we schoorvoetend toegeven dat ze het niet helemaal gestolen hebben:

Kwart 1 is duidelijk voor ons. De voorsprong na 15 minuten (1-0) is meer dan verdiend. Als we eerlijk zijn, hadden we er ook minstens 3 kunnen en moeten inleggen, en hadden we dan misschien een andere wedstrijd gezien. Het ontbrak ons aan koelbloedigheid en “Torinstinkt”: vooraan moeten we soms egoïstischer durven zijn en de 1e goede kans pakken i.p.v. op zoek te gaan naar kansen 3 en 4.

In kwart 2 brengt Loenhout meer evenwicht, ze verhogen de druk naar voor en scoren tegen. Het gaat hier goed op en af met kansen, inzet, leuk voetbal en heel veel sportiviteit langs beide kanten en ook langs de zijlijn.

De 2e helft beginnen we dus van voor af aan en het zijn opnieuw de driehoekers die op voorsprong komen. Maar dan o dan, komt het vermaledijde 4e kwart waarin we kopje ondergaan: zonder onze “vaste 10” verandert ons middenveld in een kaas met gaten en Loenhout maakt dankbaar gebruik van de openingen die daardoor ontstaan. En wat wij in het 1e kwart verzuimden, doen zij nu perfect: afwerken! Ze buigen de 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning. BALEN dus voor ons: het was een goeie ploeg, maar we moeten hier enkel naar onszelf kijken. “We pakken ze terug” in de terugwedstrijd viel te horen, dus de spirit zit wel goed, maar dit was echt sneu. Al was het voor de supporters wel een fantastische wedstrijd om naar te kijken!A