Kalmthout – Driehoek: 1-5

Spelers: Arne, Dries, Jaan, Jef, Levi, Matteo, Rover, Ruben, Sophia & Wannes J.

Het late uur (en dan specifiek het verschuiven van 11u naar 15u30) was een zegen voor de ene en een vloek voor de andere, maar hé de zon scheen vandaag wel voor iedereen!

We nemen het wat filosofisch op vandaag en putten uit het rijke oevre van DJ Dorothee:

Onder het motto “we hoeven niet naar ons doel te lopen, een stevige wandeling volstaat ook” starten we de wedstrijd. Mak dus… Helemaal in onze eigenste U12-stijl krijgen we onze diesel-motor ook vandaag weer traag in gang getrapt.

En ook nu doen we weer waar trainer Ronny grijs haar van krijgt: té lief zijn, blijven passen en liever een maat laten scoren dan ‘em er gewoon in te peren’. Resultaat: Géén score! Of toch eentje, hoewel ook die pas viel na heel wat gebrei. Soit, hiermee stond wel de 0-1 op het bord. De gelijkmaker hebben we gemist: de ticketjes-verkoper kwam net de inkom innen waardoor we onze aandacht moesten verleggen.

Na het 1e kwart hingen de bordjes dus in evenwicht – een logische stand na 15 minuten. Om onze dromen waar te makken (en te winnen), moeten we eerst wakker worden en dat hebben we in het 2e kwart begrepen. We spelen een tempootje hoger, Kalmthout staat stevig te verdedigen, maar aanvallend komen ze er niet meer echt aan te pas. Met een gelukje komen we opnieuw op voorsprong als de Kalmthoutse goalie een bal door zijn gladde keepershandschoenen laat glippen en nog wat later diepen we onze voorsprong nog wat verder uit, zodat we gaat rusten met een 1-3 tussenstand.

De enige zekerheid is dat niets zeker is: zou het vandaag wél lukken om onze voorsprong vast te houden? Het potige spel van Kalmthout (nogal wat elleboogjes en voetjes vooruit) wordt niet afgestraft, maar we gaan er heel volwassen mee om en laten ons zeker niet opjutten. Beide keepers blijven foutloos in het 3e kwart, we zijn sterker maar walsen zeker niet over onze tegenstander heen. Kwart 4 wordt dus allesbeslissend. Halverwege valt dan de verlossende 1-4 en hiermee is de veer van Kalmthout gebroken. Na een magistrale aanval opgezet langs rechts trappen we de knappe 1-5 in doel. Zo’n uitslag zegt zeker niet alles: ondanks de ruime score, was het toch een redelijk evenwichtige wedstrijd dus moeten we ook zeker vermelden dat onze achterlinie vandaag prachtig werk geleverd heeft! Een deugddoende overwinning met oog op de inhaalwedstrijd komende week tegen Brasschaat!