Zondag 28 november 2021: Oxaco-Boechout – Dames

Dit keer geen fatalistische uitspraken over hoe moeilijk het was om aan een selectie te komen, dit keer geen klaagzang over inzet. Nee ditmaal enkel gejubel, omdat we in mijn ogen onze referentiematch beet hebben.

Waren we 100% efficiënt, absoluut nog niet, maar hebben we gestreden voor elke meter, ZEKER WEL.

Door een ruime selectie in de defensie te hebben werd Sien naar het middenveld geschoven om zo naast Xanne een buffer voor de defensie te zijn. Het bleek een gouden combinatie.

Het veld van Oxaco-Boechout is klein en door de regen ook nog eens heel vettig. Het werd dus geen Braziliaans onderonsje met TIKI TAKA zoals we dat gewoon zijn van onze meisjes, maar het werd vechten in de modder. En of we dat goed gedaan hebben! We wisten dat Oxaco met 4 centrale middenvelders speelt, doch zal het voor elke toeschouwer duidelijk zijn geweest dat Xanne en Sien dit volledig onder controle hadden. Een wereldpartij van beiden, dewelke Sien nog zou bekronen met haar eerste doelpunt van het seizoen en het enige doelpunt uit de wedstrijd.

De werklust van ons middenveld werkte duidelijk aanstekelijk op de rest, want iedereen ging volop mee in de strijd en ik kon als coach niet anders dan zeer gelukkig zijn met de geleverde inzet. Nadeel van die zware inspanningen is dat het ten koste zou gaan van 2 van onze speelsters, zowel Tine als Sarah zijn niet ongehavend uit de strijd gekomen. We hopen voor beiden op een zeer spoedig herstel met de moeilijke wedstrijden die nu op het programma staan.

De 0-1 eindstand heeft voor onnodig veel spanning gezorgd, we hebben absoluut de kansen gehad om de score uit te diepen en de wedstrijd echt op slot te doen. Op basis van die kansen kunnen we dan ook wel stellen dat wij de terechte winnaar van deze topper zijn.

Als we op deze manier Vremde te lijf gaan volgende week, dan gaan ze een zeer moeilijke partij tegemoet. De eerste plaats staat vrijdag op het spel.

Rest mij nog om de meisjes kei hard te feliciteren en te bedanken voor de inzet van vandaag. Vuistje voor Thaïs, Milane, Cille, Tine, Lore, Kato, Xanne, Sien, Anke V, Tatiany, Sarah, Gitte J, Gitte H en Ellen!! 1 – 2 – 3 HOEK!!!