Zaterdag 24 oktober – U11

Driehoek – F.C. Nieuw Polonia: 13-7
Spelertjes: Arno, Dries, Fonne, Jaan, Jef, Mathijs, Nour, Ruben, Sophia & Wannes DG

21, 20, 19, 18,….. 4! Jawel, zoveel wedstrijden zijn er dit weekend door ploegen van KSVB Driehoek afgewerkt. Het regende forfaits (stuur het juiste antwoord op de vraag “hoeveel forfaits moest KSVB Driehoek noteren in het weekend van 24-25 oktober?” door naar redactie@driehoek.be en eeuwige roem zal uw deel zijn). Wij waren toch half bij de gelukkigen, want één van beide U11-wedstrijden kon gelukkig doorgaan.
1, 2, 3, 4 ,….. 22! Zoveel keer hebben we de telefoon laten overgaan op het nummer dat de heilige MR GOOGLE toont bij het opvragen van de gegevens van FC Nieuw Polonia, in de hoop iemand te kunnen bereiken die uitsluitsel kon geven of onze tegenstander wel degelijk zou komen opdagen. De helft van de keren bezettoon, de andere helft bleef hij overgaan. Gelukkig toch één verstandige ziel in het coach-korps die eraan dacht de gegevens op BBF te consulteren & een alternatief nummer te vinden waarop na 1 keer bellen het verlossende antwoord kwam “JA, wij komen!!”  (Stuur het juiste antwoord op de vraag “wie was dan wel die verstandige ziel?” door naar redactie@driehoek.be en een gesigneerde foto van die verstandige ziel wordt de uwe wanneer u als eerste het juiste antwoord doorstuurt).

Dus first things first:
Dziękuję, drodzy piłkarze i trenerzy FC Polonii za to, że wiele nam daliście w tych trudnych okolicznościach. Nasi gracze z pewnością się spodobali!
(Voor de driehoekers die de Poolse taal niet helemaal machtig zijn: “Hartelijk dank, beste voetballers en begeleiders van FC Polonia om ons partij te geven in deze moeilijke omstandigheden. Onze spelertjes hebben er zeker van genoten!”)

En nu het serieuze werk:
Na de 1-5 overwinning op het veld van Polonia (met mini-doeltjes bemand door een keeper) hadden onze spelers wat overmoedig de doelstelling op 30 goals gelegd. Met 13 goals bleven we dus wel een eind onder deze verwachtingen, maar met wat meer koelbloedigheid en killer-instinct had een monsterscore van 20 er zeker wel ingezeten. Maar kom, wie maalt daarom wanneer een algemene forfait tot de winterstop dreigt?
Het 1e kwart leveren we onze tegenstander een driehoek-speler uit omdat ze nog maar met 7 zijn. En het moet gezegd, hij ging voluit voor zijn ad interim-ploeg (waarvoor dank, Jaan. Tof dat je dat met zoveel overgave hebt willen doen!!). Maar ondanks sterke Jaan, kwam Polonia op achterstand.
Vanaf het 2e kwart was Polonia compleet en konden we ons uitwisselingsproject stopzetten. We diepten onze voorsprong verder uit en gingen de rust in met een 8-4 stand. Halverwege waren wij al 2 spelers kwijtgespeeld (wegens ziek & gekwetst) en dit werkte precies wat op het gemoed. Kwart 3 werd er eentje om snel te vergeten, want we lieten onze tegenstander terug in de wedstrijd komen (8-6) zonder hier zelf veel tegenin te brengen. Tijd dus om in het laatste kwart de puntjes op de i te zetten, en hoe! Met enkele knappe acties drukten we elke Poolse hoop de kop in en liepen opnieuw uit tot 13-6. We waren nog lief en mild voor onze tegenstander door veel open kansen recht op de keeper te mikken (al was het natuurlijk diens verdienste om keer op keer op de juiste plek te staan). In de laatste seconden slikten we nog een tegengoal, maar die viel nadat de spits van Polonia onze laatste man eerst de grond in torpedeerde. De scheidsrechter heeft altijd gelijk en blies – in afwezigheid van de VAR – de overtreding niet. Met deze onsportieve, maar rechtsgeldige goal landden we dus op een 13-7 eindstand.
Moest het de voorlopig laatste wedstrijd worden, zijn we tenminste toch in schoonheid geëindigd, al vond duidelijk niet iedereen de wedstrijd even interessant om zien…