Zaterdag 17 oktober – U11

Driehoek – Groenendaal: 8-5
Spelers: Arno, Dardan, Dries, Laurens, Matteo, robbe, Sam, Timen & Wannes J.

Heeeuuuj, daar was ie dan… de ZON!!! Na 3 troosteloze en regenachtige zaterdagen eindelijk nog eens sjotten in droog weer. We recupereren vandaag ook onze eerste “langdurig” geblesseerde en ook de verstrengde CORONA-maatregelen houden ons (voorlopig) nog niet thuis.
De partij begint met hindernissen & twijfel. 9u en nog geen tegenstander te zien… Komt ie of komt ie niet?
Net vóór het einde van het academisch kwartiertje verschijnen de eerste spelertjes van Groenendaal dan toch druppelsgewijs op het B-veld.
We nemen de partij direct met veel goesting en grinta in handen, dwingen onze tegenstander om zich terug te trekken in de verdediging, maar kunnen hierbij weinig kansen creëren. Geheel tegen de gang van het spel in, valt dan een goal van Groenendaal uit de lucht en scoren ze op counter de 0-1. We zijn even van onze spreekwoordelijke melk & slikken dan tot overmaat van ramp nog de 0-2.
Nu is het voor coach en supporters even bang afwachten en de adem inhouden…. Rechten we onze rug en slaan we terug? Of laten we de schouders hangen?
Gelukkig gaan we voor het 1e en vlak voor het einde van het 1e kwart vallen binnen enkele seconden de aansluitingstreffer en gelijkmaker.
Nu is het aan de tegenstrever om van slag te zijn & hiervan maken we dankbaar gebruik om in het 2e kwart de wedstrijd in een (hopelijk) definitieve plooi te leggen. We slaan een kloofje en gaan de rust in met een mooie en oververdiende 5-2 voorsprong.
De 2e helft voeren we een aantal positiewissels door die – mmmjaa op zijn zachtst gezegd – niet helemaal goed uitpakken. Groenenhoek maakt hiervan gebruik om tot 5-4 terug te komen zodat het nog bibberen en beven wordt.
In kwart 4 gaan we terug naar een opstelling gelijkaardig aan die van de 1e helft en gelukkig zijn we conditioneel ook sterker. Dat geeft de doorslag. Wanneer we de 6-4 scoren, breekt de veer bij Groenendaal en kunnen we onze voorsprong nog verder uitdiepen. Bij afsluiten staat de 8-5 op het scorebord.

Onze collega’s hadden op hun beurt na een verschroeiend en ijzersterk 1e kwart (5-1) weinig moeite met hun tegenstander en stuurden Groenenhoek huiswaarts met maar liefst 13-4, zonder dat ze hiervoor het gaspedaal moesten indrukken.
Spelers: Arne, Jaan, Jef, Matthias, Nour, Ruben, Silvano, Sophia, Tijs & Wannes DG