Zaterdag 12 september – U11

U11: Driehoek – Deurne O.B. (10-8)

Spelers: Daan A., Dries, Fonne, Jaan, Jef, Levi, Ruben,Tijs & Wannes2

Onder het motto “Als wij niet met z’n allen naar de kermis mogen, maken we hem zelf wel”, werd het doelpuntjes-kermis op den Driehoek.

Het duurde even voor we doorhadden dat we moesten doortrappen op het vers gemaaide gras: de kluiten aarde en natte grasplukken bleven onder onze shoes steken & bemoeilijkten ons spel. “Dat geldt dan voor beide ploegen” – zie ik je denken – maar onze tegenstander is technisch zo sterk en onderlegd dat zij er ogenschijnlijk geen enkele last van hebben. Zij werken de ganse wedstrijd af met 7 spelers, staan voortdurend in ondertal & kunnen dus niet wisselen, maar dat compenseren ze ruimschoots met hun technisch vernuft: haarscherpe en loepzuivere verre uittrappen, knappe balcontroles, power, samenspel, knappe bewegingen & afstandsschoten. En wie in de goede flow zit, heeft meestal ook het geluk aan zijn zijde… Wij staan erbij en kijken er met grote ogen naar. Na onze 1-0 voorsprong gaat het over 2-2 dan ook snel naar 2-7. Jawel jullie lezen het goed! Respect hebben voor je tegenstander is een MUST, maar als dat respect omslaat in angst om fouten te maken of gepasseerd te worden en je niet meer uitgaat van je eigen sterkte, is het hek pas echt van de dam. Gelukkig kunnen we vlak vóór rust nog milderen tot 3-7.

“Kopjes naar beneden”, vrees je dan, maar op de één of andere manier blijft de hoop toch smeulen. We starten beter aan de 2e helft en kunnen enkele keren gevaarlijk prikken. Het goaltje valt dan wel niet onmiddellijk, maar we beginnen weer te geloven dat we een beter resultaat op de tabellen kunnen zetten. Wanneer dan midden het 3e kwart dan eindelijk die terechte 4e goal valt, poken we onze smeulende vonkjes hoop op tot een heus knetterend vuurwerk. En wat eerder onmogelijk leek, gebeurt: goaltje voor goaltje kruipen we dichterbij tot die gelijkmaker valt en een ontzettende ontlading volgt – op én naast het terrein 😊 Hiermee dienen we onze tegenstander een mentale mokerslag van jewelste toe en maken van hun dip gebruik om op voorsprong te komen en zelfs tot 10-7 uit te lopen. Met een fantastische pegel in de rechterbovenhoek – onhoudbaar voor onze keeper – legt Deurne de eindstand vast.

Knappe remonte jongens – chapeau dat jullie bleven vechten en geloven in jezelf en in een goed resultaat! Maar les van de dag: als we in de terugronde van een volledig Deurne willen winnen, zullen we vanaf de 1e minuut bij de les moeten zijn!

U11: Driehoek – Wit-Rood Antwerpen (14-0)

Arno, Daan VE, Mathijs, Matthias, Nour, Robbe, Silvano, Sophia & Timen

“Wat onze maten ginds op het B-veld kunnen, kunnen wij ook”, dachten ze op het A-veld. “En we gieten er nog een sausje in de vorm van extra goaltjes over!”

Rood-Wit Antwerpen werd tureluurs gespeeld en met maar liefst 14-0 ingeblikt & huiswaarts gestuurd. De ambiance achteraf in de kleedkamer zal dus niemand verbazen!