Zaterdag 10 november 2018 – U9 – Heibos – Driehoek

Spelers van dienst: Arne, Jaan, Jef, Robbe, Ruben, Sophia & Wannes

We waren niet gerust in de goede afloop van de wedstijd: Heibos had het ons in de thuismatch knap lastig gemaakt en ons op een gelijkspel gehouden. Het beloofde dus een interessante & spannende match te worden!

Het begin van de wedstrijd is voor ons: het enthousiasme druipt eraf en we leggen voortdurend druk. Jammer voor ons kent de keeper van Heibos een begenadigde dag en schudt hij enkele prachtige parades uit zijn handschoenen. Hierdoor vat ook de rest van de ploeg moed en zodra ze hun 2e adem gevonden hebben, weten ook zij de weg naar onze goal te vinden. Na het eerste kwart is langs beide kanten de ‘0’ van het bord geveegd en staat het 2-1.

Een heel ander beeld in het 2e kwart: we laten Heibos begaan en vergeten druk te zetten waardoor we hen vrije baan geven om onze keeper van op afstand te torpederen. We vinden niet meteen een oplossing en incasseren een droge 6-0. Vlak voor rust milderen we tot 8-2.

Echter, geen voetballer (of -ster) overboord: we gebruiken de rust om elkaar op te peppen en moed in te spreken. En met succes: we zien terug agressiviteit, we leggen de Heibos-aanval opnieuw aan banden en breken zelf uit met enkele mooie acties. Tegen het einde van kwart 3 hebben we wat geknabbeld aan onze achterstand (13-9) en geloven we terug ten volle in onze kansen. Wat volgt is een ware thriller, zeker wanneer we bij 13-12 de aansluitingstreffer maken. Jammer genoeg voor ons heeft ook de reservekeeper van Heibos enkele uitstekende saves in huis. Met een afgeweken bal valt de tegengoal dan heel ongelukkig vlak onder onze deklat in goal. Eindstand 14-12 met een hele dikke pluim aan beide ploegen voor het getoonde voetbal en zeker voor die van ons om zo hard terug te knokken vanuit een quasi uitzichtloze situatie!

Die ervaring kunnen we zeker gebruiken om ons ook in volgende matchen door een moeilijke periode te loodsen!