Zaterdag 10 november 2018 – U15C – Driehoek – Simikos

Eindstand: 2-5

Voor de wedstrijd tegen Heibos heb ik bewust geen verslag opgemaakt omdat waarschijnlijk na de wedstrijd het enige positie dat er te vinden was die dag vertoefde in de adem van de trainer! Op naar de volgende wedstrijd dacht ik toen bij mezelf en ….. zodoende!

De wedstrijd tegen Simikos was een partij waarvan je kon zeggen … we zien voetbal.

Wat moeizaam gestart en op achterstand gekomen hebben onze spelers zoals steeds de moed niet laten zakken en zijn ze na de 1ste20’ met enkele tactische wijzigingen vol moed begonnen aan de 2de20’ en dat hebben we gezien.

Combinaties gemaakt, posities behouden en kansen gecreëerd waarvan 2 verzilverd zodat we de rust konden ingaan met een 2 – 3 achterstand, een unicum in mijn jonge carrière als coach.

Tijdens de rust in de kleedkamer waren de spelers het unaniem eens dat de tegenstander te pakken is/was.

Ze hebben mee als tactiek gekozen om de 3de20’ volop voor verdediging te gaan en te kiezen om op de counters het verschil te kunnen maken.

Helaas heeft het lot anders beslist en is er door een samenloop van toestanden 2 maal kort opeen een klein foutje ingeslopen dat onmiddellijk werd afgestraft! Dit is na de match met de spelers overlegd zodat we dat geen 2dekeer kunnen voorhebben.

Ondanks de vechtlust hebben ze de 4de20’ minuten wel stand kunnen houden maar de gecreëerde kansen niet meer kunnen afwerken.

Ik zou graag de spelers Vincent en Luca van team Yarno en Matthieu van team Ivo willen bedanken

om onze ploeg te vervoegen tegen Simikos en zodoende ervoor hebben gezorgd dat we ook eens wissels konden uitvoeren en niet steeds bekaf zijn tegen ploegen die steeds 5 à 6 wissels kunnen doorvoeren. Het verschil was duidelijk merkbaar aan zowel de spelers als aan het resultaat.

Ook onthoud ik dat spelers nog steeds willen uitdelen omdat ze jarig zijn. Erdan nog een gelukkige verjaardag en bedankt voor de traktatie. Tip, de coach lust wel een Duveltje volgende keer 😉

Graag zie ik de volgend wedstrijd tegemoet met dezelfde drive en inzet van een team dat ik met deze match heb gezien!