Maandag 11 oktober 2021: Dames – Royalle zeezicht

DAMES : Driehoek – Royalle Zeezicht

De wedstrijd tegen Zeezicht was van zondag 10 oktober op vraag van Zeezicht verzet naar maandag 11 oktober. Op het eerste zicht niet meteen een probleem, maar na de ongelooflijke opkomst op Simikos was het dit weekend opnieuw veel minder. Zondag waren we met 12, maandag konden we dankzij een paar kunstgrepen met 14 zijn. Dus op het eerste zicht was verplaatsen voor ons ook geen slechte oplossing.

Naast het feit dat ik de dames ongelooflijk graag coach en er met plezier enorm veel tijd in steek, is de mentaliteit om er te willen zijn en voetbal op 1 te zetten soms te weinig aanwezig. Dit kan wel eens ons grootste nadeel en onze grootste tegenstander in onze ambities zijn. We kunnen enkel verliezen van onszelf, of hoe zeggen ze dat… (Nvdr.: Uiteraard is dit niet van toepassing op de hele ploeg)

Doch, wat zou beginnen als een rustige avondmatch op maandag werd een helse avond. Op maandag zelf zou ik 3 afzeggingen binnen krijgen met de laatste 5 minuten voor de wedstrijd. Van 14 plots naar 11 en zelfs dat was een vraagteken want iemand van die 11 had reeds aangegeven mogelijks iets later te zijn.

We hadden dan het geluk dat op het B veld de ladies aan het trainen waren en dat er 2 zo vriendelijk waren om toch als reserve te willen fungeren zodat we toch mensen op de bank hadden. Ook Ellen, zeker een van de meisjes die wel voor de competitie en het team willen gaan, was toch gekomen. Ze kampte reeds met een knieblessure waardoor ze niet in de oorspronkelijke kern zat.

Maak ik daar een enorm zware fout als trainer om ze toch te laten spelen, absoluut. En eentje dat me later veel zou kosten want uiteraard is de blessure erger geworden. Maar op dat moment wanneer alles misloopt ben je al blij dat je met 11 dames kan starten.

Op papier zou Zeezicht een haalbare kaart moeten zijn, zij 0 punten, wij 12 op 15. Echter werd het een verschrikkelijke wedstrijd waarbij tot de laatste 10 minuten, wanneer we eindelijk op niveau begonnen spelen, een verlies soms dichterbij was dan een overwinning. Veel meer wil ik over de wedstrijd dan ook niet kwijt. Speelsters die niet op hun natuurlijke positie speelden, speelsters die niet fit waren, speelsters die zwaar onder hun niveau zaten… Het zou niet onze avond zijn. Dankzij een afstandsschot van Maité dat in doel belandde wisten we een 1-1 uit de brand te slepen.

2 punten verloren in een match waar dat niet had gehoeven en al zeker niet had gemogen.
Geen overwinning = Geen winfie.

Hopelijk krijgen we volgende week op City Pirates een stevige reactie van onze Dames. De kwaliteit is er ontegensprekelijk, nu het kopke nog…