zondag 3 oktober: Simikos – Dames

DAMES : Simikos – Driehoek

Ondanks dat Simikos het momenteel iets minder goed doet in het klassement blijft dit een beladen duel. Noem het gerust de classico van de A reeks.

De zenuwen waren dan ook aanzienlijk meer aanwezig bij onze dames.

Voor het eerst was er ook vooraf aan de wedstrijd een luxe problem in de selectie. We waren zelfs met teveel op een gegeven moment waardoor er keuzes gemaakt dienden te worden. Maar liever dit dan met moeite aan voldoende spelers geraken, alhoewel het nooit echt leuk is om iemand thuis te moeten laten.

Er was enorm veel regen gevallen in de nacht voorafgaand aan deze wedstrijd en het kunstgrasveld op simikos was bezet, doch het moet gezegd zijn, het veld van simikos lag erbij als een biljart. Zelden komen we zulke mooie veldjes tegen.

Uiteindelijk 16 namen op het blad en we waren er klaar voor. De start was fenomenaal, na amper 3 minuten wist Sarah de keepster te verschalken. Sarah die sneller op een diepe bal was kon deze onder de keeper doorschuiven en zo stond het sneller dan iedereen verwachtte al meteen 0-1. Voor Sarah was dit een deugddoende eerste treffer die haar hopelijk op weg zet naar veel meer doelpuntjes dit seizoen.

Simikos was echter niet uit hun lood geslagen en ze begonnen na de aftrap ook wat furieuzer te spelen. 2 minuten na de openingsgoal kregen we een corner tegen. Gevaar, want we weten dat simikos hier zeer sterk op is. (Nvdr. Gemiddelde lengte dames driehoek zal rond de 1m50 hangen, om maar te zeggen dat wij met voorsprong de kleinste ploeg van de reeks hebben, dus corners zijn altijd een gevaar voor ons)
En voila, ook vandaag zou dit blijken, Simikos kopt hard overhoeks binnen en maakt onmiddellijk de 1-1. 5 minuten gespeeld en de wedstrijd kan nu echt beginnen met 2 ploegen die er voor gaan. Het zou een stevige match worden zoals je dat van een classico zou verwachten maar het waren onze dames die in de eerste helft de score wisten uit te diepen tot 1-3 dankzij doelpunten van Amélie en Tatiany.

Met een goed gevoel gingen we dus de rust in.

Onverwacht zou de tweede helft starten zoals de eerste helft. Amper bezig en Eline wist de 1-4 op het bord te zetten. Simikos heeft daar niets meer tegenover kunnen zetten en dat was meteen de eindstand. Een belangrijke zege voor onze dames! Hop naar de volgende tegen Zeezicht.