Dinsdag 8 september – Noorse – Dames

Een verslag over een oefenwedstrijd, er zullen altijd voor- en tegenstanders zijn. In alle eerlijkheid, ik ben zelf ook niet pro, het is en blijft een veredelde training. Dus hoe groot zal de interesse zijn… het zijn toch afwegingen die meespelen. Dus wat mij betreft, liever geen verslagen van oefenwedstrijden. Echter, er is altijd die ene uitzondering die elke regel moet bevestigen. Want wat als je ploeg een geweldige prestatie neerzet, wat als er sommige speelsters boven zichzelf uitstijgen? Ja op dat moment moet je zeggen, dit ga ik neerschrijven, dit hoort thuis in de geschiedenisboeken van KSVB Driehoek.

We zijn dinsdag 8 september en hebben reeds een eerste competitieoverwinning op zak. Om dan nog een oefenwedstrijd te spelen is misschien wat overdreven, maar bon, het was op uitnodiging van Noorse dus gaan we daar graag op in.

Noorse is duidelijk driehoek niet, blijkbaar mag je daar vanwege corona het gras niet afrijden en een scheidsrechter zat er ook niet meteen in. Er werd een vrijwilligster gevonden maar zij was blijkbaar aan haar proefstuk toe. Het geluk was dat we een zeer faire match kregen langs beide kanten dus veel tussenkomsten van de wedstrijdleiding waren niet nodig.

Na welgelteld 1,5’ was het al prijs. Ellen kon een voorzet op magistrale wijze in doel werken. 1-0 en we zijn vertrokken. Ondanks het hoge gras wat het veld zeer zwaar maakte en het voetballen vermoeilijkte, probeerden we toch steeds het spel te maken. De lijnen van zondag zaten er nog in en er werd opnieuw mooi getikt. Op minuten 23 en 38 konden respectievelijk Eline en Tine de score verder uitdiepen tot 0-3. Noorse kon daar een paar kleine prikjes tegenover zetten maar onze verdediging stond als een huis.

De tweede helft zou starten met een aantal gedwongen wissels, maar dit jaar is er de luxe dat we dit als ploeg kunnen opvangen. En dan gebeurde er iets wat niemand verwacht had, maar iedereen wel gehoopt had. Minuut 52 en Maité geeft een splijtende pas door de Noorsese verdediging, Lara komt oog in oog met de keeper en met een fabuleuze perfecte stift stak ze de bal in doel. Zelden zoveel vreugde bij een speelster gezien. Zelfs de tegenstander kon niet anders dan blij zijn voor ons Lara. En terecht dat ze blij was want WA NE GOAL.

Daarna was het de conditie die een beetje begon af te zwakken. Noorse bracht wat meer druk maar botste keer op keer op een uitstekend keepende Fleur. Uiteindelijk weten ze nog een corner in doel te deviëren maar dat is een slechts een voetnoot in wat een schitterende wedstrijd van onze dames was. 1-4 gewonnen en we zijn klaar voor de wedstrijd op City Pirates komende zondag. Supporters die nog niet overtuigd zijn om onze dames te volgen, wacht tot je dat verslag leest om overtuigd te worden.

#BigAmbitions

Bedankt: Fleur, Kato, Lore, Sien, Lara, Anke B, Ilse, Xanne, Tine, Eline, Maité, Sarah, Gitte H, Ellen en Eva.