27-01-2016 Ik Dien – SVB Reserven B : 0-12

Basis: Dimi-Verbisen-Wim-Tim-Tony-Glen-Yorre-Sacha-Nils-Vydt-Kevin

Bank: Raes-Schuere-Sander-Vinny-Gilli

Tot 2 keer toe was onze ploeg al naar het verre Edegem gereden, en evenveel keer voor niets. Hun velden zijn blijkbaar niet water absorberend waardoor de match door de regen 2 keer werd afgelast. De jongens van Ik Dien zagen dit probleem ook in en stonden hun thuisvoordeel af zodat we op onze perfecte accomodatie de wedstrijd konden spelen. Een prima keuze zo blijkt want vanavond was de regen weer van de partij. Interim coach Stijn had 16 Driehoekes ter zijner beschikking, waaronder Vinny die was teruggekeerd na zijn tocht over de 7 zeeën.

Na de handshake kan de wedstrijd van start gaan, en al na 2 minuten is er het eerste gevaar. Een voorzet van Nils wordt geplukt door de keeper. Even later wordt een corner van Ik Dien weggewerkt nog voor er gevaar uit voorkomt. In de 10e minuut schudt Sacha een Messiaanse dribbel uit zijn voeten op de rechter flank, jammer genoeg trapt hij de bal hieropvolgend voorlangs. Op het kwartier kan een bedrijvige Sacha dan toch zijn goaltje maken. Na slecht uitverdedigen kan hij de bal naast de keeper binnentrappen. 2 minuten later zorgt Sacha alweer voor gevaar, maar Glen kan zijn voorzet niet in een doelpunt omzeteen. Halverwege de eerste helft kan de Ik Dien verdediging de bal niet wegwerken na een vrije trap van Yorre. De bal beland voor de voeten van Wim en die knalt staalhard binnen. Een half uur ver in de wedstrijd en daar zijn onze jongens alweer. Weer Sacha met de uitsekende voorzet en Tim kopt de bal prima naar beneden. Geen kans voor de keeper en 0-3. Twee minuten later prikt Yorre zijn eerste goaltje binnen. Zijn lobje laat de keeper verstomd achter. En nog eens 3 minuten later maakt hij ineens zijn tweede met een afgeweken afstandsschot. Vlak voor rust wil Yorre zijn zuivere hattrick vervolledigen maar deze keer treft zijn schot de paal. De laatste kans in de eerste helft is ook nog voor Driehoek. Dimi trapt een vrije trap vanop de middelijn in de vijandige baklijn, Sacha loopt goed in en kopt prima binnen. Een fantastische eerste helft waarin de sterke prestatie van de ploeg beloond wordt met een 0-6 voorsprong! Had de Ik Dien aanhang mss toch beter voor de 3e afgelasting gekozen? Of zetten ze een tandje bij in de 2e helft en proberen ze nog iets?

Het antwoord is nee want nog geen minuut na het centeren duikt Vydt al gevaarlijk op voor doel maar zijn inzet gaat naast. 2 minuten later is het wel terug prijs. Na een corner kan Yorre dan toch zijn 3e van de avond binnen trappen. Hierna duurt het 10 minuten eer we de volgende aanval kunnen noteren. Het zal U niet verbazen dat deze weer van Driehoek zijde komt. Na een voorzet van Glen kan ook Raes een doelpuntje maken. En nog eens een minuutje later duikt Vydt alleen op voor de keeper en kan in 2 keer de 0-9 op het bord zetten. Dan gaat de voet voor een 20-tal minuutjes van het gaspedaal. Maar Ik Dien kan nog steeds niet gevaarlijk zijn. 5 minuten voor tijd gaat Driehoek toch op jacht naar de 0-10. Gilli gaat alleen op de keeper af, maar mist zijn schot volledig. Gelukkig is Sander goed gevolgd om de bal binnen te tikken. Het scorebord kan al deze treffers niet slikken en voor de mensen die de Drihoek arena (veel) te laat betraden leek het alsof het nog 0-0 was. 2 minuten voor affluiten Trapt Gilli een prima vrije trap waarop Raes zijn 2e van de avond kan maken. En in de allerlaatste seconde geeft Ik Dien nog een penalty weg? Greg, die het laatste kwartier tot spits gepromoveerd werd, zet deze met enige moeite om. 0-12, wat een uitslag!