24-01-2016 SVB Reserven B – Nieuw Stabroek : 2-0

Basis: Dimi-Verbisen-Wim-Schuere-Toempe-Glen-Yorre-Gillian-Jappe-Vydt-Sander
Bank: Jonas-Tony-Tim-Sacha-Nils

Het lijkt erop dat Koning Winter zijn valiezen al terug gepakt heeft en ons Belgenlandje al verlaten heeft, dus kunnen onze zondagen terug gevuld worden met voetbal. Coach Kevin had werkverplichten waardoor zijn rechterhand Stijn de coachings taken op hem nam. Nieuw Stabroek staat op de laatste plaats in het klassement en zou dus geen problemen mogen opleveren voor onze ploeg.
Het loopt echter niet zo gemakkelijk als gedacht in de eerste helft. De eerste kan komt er na een corner van Nieuw Stabroek maar de bal wordt niet in doel gewerkt. Hierna komt Driehoek een eerste keer gevaarlijk opzetten. Na een pas van Glen trapt Gilli de bal op doel maar de keeper kan redding brengen. We zitten ondertussen al in minuut 24. 5 minuten later verstuurd Greg een lange bal naar Nils, die op zijn beurt de bal voor doel zwiept. Het schot van Glen wijkt af en gaat in corner, maar die levert geen gevaar op. De laatste kans voor rust is ook voor onze jongens. Het schot van Jappe wordt door de goali naast getikt. Tijdens de rust verlaten Gilli, Toempe en Jappe het veld. Sacha, Tony en Tim zijn de vervangers. Zij krijgen de opdracht om de wedstrijd naar een hoger niveau te sturen.
Driehoek komt goed uit de kleedkamer en zet van bij de aftrap goed druk. Een voorzet van Yorre wordt door Vydt over getrapt. Even later weer Vydt aan het kanon, maar ditmaal raakt zijn bal het doelhout. Driehoek blijft drukken en dat levert weer een kans op. Maar weer Vydt kan het leer niet voorbij de keeper tikken. Na 6 minuten in de 2e helft kan Vydt de keeper dan toch verschalken. Nils zet de bal goed voor en Vydt legt de bal naast de kansloze doelman in de netten. Driehoek blijft de wet dicteren en 2 minuten later kan Nils de bal weer voorzetten. Ditmaal beland de bal bij Glen en die trapt in 1 tijd gecontroleerd met links de bal overhoeks binnen, 2-0. Hierna gaat de voet van het gaspedaal waardoor Stabroek nog eens aan het Driehoek doel opduikt. Een corner verdwijnt bijna in doel maar Dimi brengt redding. Dan is het moment van Greg aangebroken. De bal komt uit de baklijn gerold en Greg twijfeld niet. Een bom, een raket, een weergaloze knal, maar de keeper haalt de bal uit de haak. Spijtig! Na dit moment van verbijstering komt Stabroek er nog eens uit. Hun voorzet wordt makkelijk geplukt door Dimi. 10 minuten voor het einde volgt een mooie actie tussen Glen en Gilli, Laatstgenoemde komt alleen voor doel maar de keeper gunt Gilli geen doelpunt. De laatste aanval is ook voor Driehoek. Na mooi samenspel tussen Vydt en Gilli kan Vydt aanleggen. Maar wederom brengt de keeper redding.
Na een zwakke eerste helft en een veel betere 2e houden onze jongens de 3 punten dus thuis. Ook Seja blijft zijn wedstrijden winnen waardoor het nu al wel zeker is dat het een strijd om de titel wordt tussen Driehoek en de buren uit Merksem. Woensdag volgt onze volgende wedstrijd al. Ik Dien komt op bezoek om de afgelaste match in te halen. Aftrap is om 8u, supporters op post!