09-01-2016 SVB Scholieren – Vlug Vooruit : 10-1

Verslag wedstrijd tegen Vlug Vooruit, gebracht door Danny Sioncke.

De bezoekers waren niet voltallig en waren genoodzaakt de match te starten met tien. Beide ploegen voetbalden in een hoog tempo en Driehoek kon al meteen een eerste keer scoren met een voorzet van Dario die via Stef bij Aron terecht kwam. Die kon aanleggen en de bal ging hard tegen de netten. Bijna meteen werd het 2 – 0 toen een voorzet van Seppe op een verdediger van Vlug Vooruit afweek en in doel belandde. De voorsprong werd verder uitgediept toen Kilian op assist van Dario de 3 – 0 binnen trapte. Niet elke kans werd een doelpunt, maar het scheelde niet veel. Een schot van Seppe scheerde de lat. De aanvalspogingen van Vlug Vooruit strandden meestal op een alomtegenwoordige Nicolas die weer een nieuwe aanval van Driehoek kon opbouwen. Driehoek toonde bij wijlen zeer mooi voetbal met schitterende combinaties. Een aanval waarbij zowat alle spelers van Driehoek de bal raakten eindigde met een schot van Aron, gevolgd door een knappe redding van de doelman van Vlug Vooruit. Het was de verdienste van Vlug Vooruit dat ze bleven proberen te voetballen, maar achteraan stuitten hun pogingen op Matthias, Senne of Dries. Dries legde terug op Jonas, die met een lange bal Seppe diep stuurde. De voorzet van Seppe kwam bij Kilian terecht en hij scoorde de 4 – 0. De volgende goal kwam er na goed werk van Stef en Aron vanop links met een pass naar Michaël, die hard en droog afwerkte. Driehoek probeerde het ook vanop op de rechterflank met Senne die Dario goed kon aanspelen, maar net niet in doel kon afwerken. Bij de volgende kans probeerde Michaël het met een vernuftig plaatsballetje, maar dat ging aan de verkeerde kant van de paal buiten. Na een fout op Seppe kreeg Driehoek een penalty, die door Nicolas feilloos werd omgezet in de 6 – 0. Nog vóór de rust werd het 7 – 0 toen Aron centraal door de bezoekende verdediging dribbelde en zelf op doel afwerkte.

Met die voorsprong was het te begrijpen dat het na de pauze allemaal iets minder snel ging. De kansen waren iets minder talrijk, maar Driehoek bleef wel aan het kanon met doelpogingen van o.a. Seppe en Aron. Seppe liet dan nog een knappe actie zien waarbij hij twee verdedigers in de wind zette en de bal kon voorbrengen, maar het schot van Aron werd door de keeper gepakt. Seppe mocht het nog eens proberen en deze keer kwam zijn hoge voorzet perfect in de voeten van Aron, die alle tijd had om af te werken en de 8 – 0 op het bord zette. Ook op links toonde flankaanvaller Stef zich niet zelfzuchtig en gaf de assist aan Seppe, die goed was voor de 9 – 0. Senne scoorde bijna de tiende goal en ook Seppe was er dicht bij. Vlug Vooruit kwam dan met een tegenaanval, maar die werd door Alexander afgeblokt. De laatste goal van Driehoek kwam er toen Stef Kilian met een mooie pass kon bedienen. Kilian was snel, wist mooi op doel af te werken en de 10 – 0 was een feit. Met nog enkele minuten te gaan zorgde Vlug Vooruit zowaar nog voor een verrassende eerredder.

Door technische beperkingen van het scorebord werd de uitslag getoond als 0 – 1, maar onze scholieren wonnen wel degelijk met 10 – 1. Proficiat mannen!