06/02/2016 SK Laar – SVB Mini Miniemen B : 1-2

Op zaterdag 6-2-16 werden onze mini-miniemen al om 8u45 verwacht in de kleedkamer in Laar. Hoewel dit een vroege en verre verplaatsing was, kwam toch iedereen keurig op tijd. Chapeau daarvoor!! De vorige wedstrijd tegen Laar was geëindigd op een 1-1 gelijkspel en we wisten dat deze ploeg sterke technische spelers heeft. Er waren heel wat afwezigen bij onze ploeg waardoor er maar 9 spelers aanwezig waren. Onze kern bestond uit Rens Peeters, Ilhan Capa, Jenne Smout, Gavin Vanlissum, Sam Arnould, Pieter Aguirre, William Charlton, Tobias Arrabal en Yannick Wouters.
De wedstrijd zelf werd om 9u30 door de scheidsrechter in gang gefloten. De eerste tien minuten lieten de spelers van Laar merken dat ze hun Vlaams-Brabantse grond duur zouden verkopen. Laar had meteen enkele kansen en scoorde dan ook na een kleine 15 minuten de openingsgoal. Na deze goal bleef Laar aandringen maar echte kansen kregen ze niet omdat onze verdediging sterk stond te verdedigen. Driehoek kwam er een paar keer uit en creëerde zo enkele kleine kansjes. De 1-0 ruststand was verdient.
Tijdens de rust kregen de spelers de opdracht om toch nog korter op de bal te zitten zodat de ruimte voor Laar verdween. De tweede helft was dan ook nog maar net in gang gefloten toen Sam sterk doordrukte op de rechterflank en de bal knap voor de goal gooide. De spelers van Laar waren verrast en tikten de bal in eigen doel. De tweede helft kon niet beter starten. Onze spelers lieten zien dat technisch voetballende individualisten niet kunnen winnen van een mooi combinerend collectief. De honger van onze spelers was groot en ze gingen op zoek naar een tweede treffer. Laar kreunde en het was Yannick die met een verre trap de bal in de goal liet verdwijnen. De 1-2 stond op het bord na 17 minuten i n de eerste helft. Laar probeerde nog om kansen te creëren maar beet zijn tanden steeds stuk op ons collectief. We kwamen dan ook niet meer in moeilijkheden en hadden zelf ook nog enkele mooie kansen. De scheidsrechter, die de trainer van Laar goed bleek te kennen, vond de wedstrijd entertainend genoeg want hij liet nog een dikke 5 minuten overspelen. Onze spelers lieten het niet aan het hart komen en hielden stand. Een verdienende 1-2 eindstand was dan ook terecht!!!

‘t is rood, ‘t is wit, ‘t zit vol met dynamiet, ‘t is den Driehoek, ‘t is den Driehoek.