07/02/2016 SVB Reserven B – OSSMI : 10-2

selectie: Wim, Stijn, Verbisen, Gillian, Ken, Nils, Jonas, Toempe, Tony, Yorre, Sander, Vijdt, Dimi, Sascha,

Dreigende wolken boven het SVB zijn het decor voor een ouderwetse derby tussen onze B-reserven en OSSMI. Na de indrukwekkende 12 – 0 tegen Ik Dien willen onze jongens de lijn doortrekken tegen de nummer 6 in het klassement.

Toch zijn het de bezoekers die op voorsprong komen. In de tweede minuut zet OSSMI een mooie actie op poten. De voorzet die hieruit volgt wordt vakkundig in doel gewerkt. 0 – 1 OSSMI. Lang genieten van hun voorsprong zit er echter niet in. We zijn 7 minuten ver wanneer Yorick de bal via de lat in doel werkt en zo de gelijkmaker op het bord zet.

Na een aantal ongevaarlijke kansen aan beide zijden beslissen onze jongens dat het tijd is om het gaspedaal iets harder in te drukken. Vydt opent de debatten en schiet de bal vanop afstand netjes in doel. Wat later neemt Sascha een voorzet van Nils op de slof maar deze gaat net naast. Twee minuten later heeft Vydt de weg naar doel wel gevonden en werkt de bal overhoeks binnen.

OSSMI ziet ze letterlijk vliegen want het spel is nog maar net hervat of Driehoek duikt weer voor doel op. Sascha trapt eerst op de lat, maar krijgt de bal terug van Vydt. Deze keer is het wel raak.
4 – 1 is echter niet voldoende voor onze jongens. Gillian zet een mooie actie op en geeft de bal aan Yorick. Het schot wordt tegengehouden maar op de rebound raakt onze kapiteit toch de netten.
We gaan rusten met een oververdiende 5 – 1 voorsprong.

Net als in de eerste helft is het OSSMI dat voor het eerste doelpunt zorgt nadat een voorzet met het hoofd wordt binnengewerkt. Onze jongens laten het echter niet aan hun hart komen en gaan verder waar ze geëindigd zijn. In de volgende tien minuten noteren we drie doelpunten voor Driehoek: Vydt maakt zijn derde van de wedstrijd. Yorick vindt dat hij niet kan achterblijven en doet drie minuten later hetzelfde. Dan zet Nils een fantastische actie op poten en sluit deze af met een trap voorbij de doelman. Voor wie de tel kwijt is: 8 – 2

Het moraal in het rood-witte kamp van onze dorpsgenoten is volledig weg. OSSMI komt niet meer in het spel voor. Driehoek dicteert het tempo, laat de bal goed rondgaan en controleert de wedstrijd. Gillian heeft er nog zin in en zet de 9 – 1 op de borden. Zijn doelpunt wordt gevolgd door een stevige zucht van opluchting want het is zijn eerste doelpunt dit seizoen. Zijn bijnaam Gillini mag dus geschrapt worden. Zeker nadat hij even later meteen zijn tweede maakt. Na een actie op links gaat hij alleen op de keeper af en trapt de bal rustig binnen.
Een zucht van opluchting klinkt even later ook bij OSSMI wanneer de scheids even later de wedstrijd beëindigt met 10 – 2 op het scorebord.

Onze jongens bewijzen dat ze klaar zijn voor de titelstrijd. Met 22 gemaakte doelpunten in twee wedstrijden zijn de jongens van Seja gewaarschuwd. Toch is het belangrijk om met de voetjes op de grond te blijven want ook Bart, derde in het klassement, staat nog op het programma.