19-12-2015 Oxaco – SVB Scholieren : 1-2

O.X.A.C.O. – SVB Driehoek scholieren.
De scheidsrechter moest waarschijnlijk vroeg naar huis: de wedstrijd werd bijna tien minuten te vroeg op gang gefloten, waardoor de meeste supporters de goal van Oxaco misten. De thuisploeg nam de aftrap en opende meteen de score. Driehoek – niet gewend aan een achterstand – drong meteen aan, met Elliot, Michaël en Aron ploeterend in de modder rond het penaltypunt. Een voorzet van Senne belandde via Seppe bij Elliot en die trapte na vijf minuten speeltijd al de gelijkmaker binnen. Oxaco was ook gevaarlijk. Op een vrije trap moest Alexander opruimen. Driehoek kreeg een mooie kans met een voorzet van Aron waarop Elliot kon trappen en de doelman van Oxaco plat moest. Op een tegenaanval van Oxaco bracht Alexander weer redding. Driehoek kwam weer opzetten met een combinatie met Kilian en Michaël. Op voorzet van Kilian trapte Aron op doel. De keeper wist de bal opzij te duwen, maar Stef, die goed gevolgd was, schoof de 1 – 2 binnen. Oxaco probeerde terug te komen en Nicolas duwde de bal in hoekschop. Oxaco probeerde het met een afstandsschot, maar Jonas was attent. Dan was het weer aan Driehoek met een hoge bal van Michaël waarop Stef overkopte. Driehoek bleef drukken, Dario probeerde het van ver, maar ook de thuisdoelman was bij de les. Driehoek bleef voetballen en we zagen mooie combinaties met Aron, Matthias en Seppe. Op een uittrap van Jonas verlengde Seppe met de kop, Michaël kwam bij de bal, maar bezeerde zich. Na nog wat dreiging langs beide kanten mochten onze scholieren de rust in.

De eerste kans na de pauze was voor Oxaco, toen zij van dichtbij onbegrijpelijk misten. Een zeer verdienstelijke Matthias kreeg de bal tot bij Elliot, maar diens schot ging over. Oxaco probeerde het nog eens, maar zij stuitten daarbij op Kokkie. We zagen dan een lange rush van Elliot. Hij wist de bal vanaf de achterlijn voor te brengen, Oxaco kon ontzetten, via Kilian kwam de bal bij Aron en die schoot van ver een pegel net naast. In die fase van de wedstrijd verdiende Driehoek nog een doelpunt en Kilian en Michaël wisten bijna te scoren. Op het zware veld bracht Driehoek toch mooi voetbal van achteruit met onder meer Kokkie, Matthias, Nicholas, Michiel, Daniël, Dario en Seppe. Michaël trof de paal, maar een doelpunt bleef uit. In plaats daarvan werd het nog bibberen en beven voor Driehoek, want Oxaco bleef achter de gelijkmaker jagen. Vanuit een vrije trap raakten zij de deklat. Op hoekschop voor de thuisploeg volgde een rommelige fase voor het bezoekende doel en Driehoek had moeite de bal weg te werken. Oxaco leek dan toch gelijk te kunnen maken met een mooi geplaatste kopbal, maar een tijgersprong van Jonas behoedde Driehoek van puntenverlies. Driehoek kreeg nog een uitstekende kans met verschillende schoten op doel, maar ook het laatste afstandsschot van Nicolas werd afgeweerd.

We zagen een aangename wedstrijd, met een zuinige maar verdiende zege voor Driehoek. Proficiat scholieren!