20-12-2015 SVB Reserven B – Olse : 3-1

Basis: Dimi-Stijn-Wim-Verbisen-Toempe-Tony-Yorre-Sacha-Jappe-Yngwie-Sander

Bank: Gilli-Vydt-Kevin-Tim-Raes

In de heenmatch op OLSE leden we nog een jammerlijk verlies. De taak van onze reserven was dan ook simpel, OLSE laten zien dat we beter zijn dan hen. Onze coach heeft zijn tactish vernuft hiervoor aangesproken en starte met een 3-5-2 opstelling om de snelle aanval van OLSE lam te leggen. Dit was al succesvol uitgetest op Koningshof maar nu moest dus de echte test volgen. Na “ontbijtgate” waar Vydt op Koningshof in was betrokken, was hij deze week betrokken in “ikkomnaardevoetbalzondershoesgate”. Voor de 2e maal te laat met andere woorden. Greg Raes maakte zijn comeback na een paar wedstrijden afwezigheid om mee te strijden tegen OLSE.

De wedstrijd dan, deze begint aan een hoog tempo. De eerste grote kans is voor Driehoek. Yngwie kopt een lange uittrap van Dimi tot bij Sander, maar die trapt de bal nipt naast. De volgende 10 minuten is er vooral balbezit van OLSE, met enkele kleine doelpogingen maar echt gevaarlijk kunnen ze niet zijn. Een vrije trap wordt over getrapt en Dimi moet enkele oprapertjes verwerken. Na een kwartier zet Driehoek een leuke aanval op. Yngwie zet uiteindelijk voor maar Sander kan net niet aan de bal. 5 minuten later komt de rode brigade alweer opzetten. Vydt komt vanop rechts en krijgt heel veel ruimte. Hij besluit dan maar te trappen vanop de hoek van de grote carré en de bal verdwijnt weergaloos in de verste hoek. Een doelpunt van wereldklasse! Iets na het half uur komt Driehoek nogmaals dreigen. Een schot van Gillini wijkt af op het been van een gele verdediger en gaat naast doel. De keeper voorkomt ook dat Driehoek een corner mag trappen.

Een verdiende 1-0 voorsprong voor Driehoek aan de rust na een prima maar zware eerste helft.

De tweede helft is nog geen 5 minuten bezig of daar zijn onze helden weer. Yngwie speelt de doorgelopen Jappe aan op de rechterflank. Hij haalt de achterlijn en zet perfect voor. Het zwaarste werk is hier al gedaan en Vydt hoeft enkel de bal nog maar binnen te tikken, 2-0! Even later weer gevaar vanuit het rode kamp. Yngwie trapt de bal tot bij Gilli die op zijn beurt de bal voor doel geeft. Vydt kan jammer genoeg niet bij de bal. Op het uur laat OLSE zich ook nog eens zien. Na een inworp valt da bal voor een OLSE spits. De Driehoek verdediging stond nog niet goed opgesteld waardoor de spits rustig kan afwerken. 2-1 en OLSE denkt dat ze net zoals in de heenmatch de achterstand zullen ombuigen. Dat is natuurlijk buiten Driehoek gerekend dat hierna de wedstrijd terug in handen neemt en de verder domineert. Yorre pakt nog uit met een zondagsschot dat spijtig genoeg uit elkaar spat op de deklat. Voor de rest proberen de Driehoekers het nog met een aantal afstandsschoten maar geen enkele poging vindt de weg naar doel. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd wil ook de ref zich tonen. Hij schat een duidelijke overtreding in het voordeel van OLSE helemaal verkeerd in en laat Driehoek inwerpen. Gilli doet dit slim en gooit snel tot bij Yngwie. De OLSE spelers zijn nog bezig met de arbiter “zijn vet” te geven en letten dus niet op het spel. Yngwie speelt de bal tot bij Sander en die trapt de bal heerlijk over de keeper. 3-1, boeken toe en OLSE kan het op de ref steken dat ze verloren hebben. De verwijten van “envelopkes” en “de ref bezorgt Driehoek de overwinning” weerklinken uit menig OLSE-mond, maar ik denk dat al de aanwezige supporters (en na het luwen van de storm hopelijk ook de OLSE aanhang) kunnen beamen dat deze overwinning 100% verdiend is. De ploeg speelde een fantastische wedstrijd met een heel groot hart, heel veel strijd, een goede opstelling en veel concentratie en discipline! Topprestatie mannen, als we met deze ingesteldheid de rest van het seizoen kunnen afwerken zullen we niet ver van de titel eindigen.