06-12-2015 Koningshof – SVB Reserven B : 2-3

Basis: Jens-Jappe-Wim-Stijn-Gilli-Toempe-Tony-Vinny-Yorick-Sander-Yngwie

Bank: Sacha-Kevin-Vydt

Koningshof, de ploeg met het eeuwige zandveld waar meer kraters te vinden zijn dan op de maan. De ploeg waar wij onze uitmatchen elk jaar opnieuw om 10u in de koude ochtend moeten spelen, enkel Vydt kijkt hier niet naar, zijn ontbijt gaat voor en hij zakt daarna wel af naar Schoten. En ook de ploeg waar onze reserven nog nooit konden winnen. Koningshof kan zeker gecatalogeerd worden als het zwarte beest (of moeten we zwarte piet zeggen in deze periode?) van Driehoek.

De match is nog maar 3 minuten ver en daar duikt het zwarte beest al op. Na een mooie actie van Koningshof duikt de spits alleen op voor doel: 1-0. De sint brengt al wel heel vroeg een geschenkje voor onze rivaal. Driehoek moet reageren en doet dit 2 minuten later. Yngwie werkt een mooie aanval af en zet onmiddelijk de 1-1 op de bordjes. Erop en erover klinkt uit de mond van menig Driehoek speler, en zo gebeurd ook. Een minuutje na de 1-1 komt Yngwie weer alleen voor doel en lift de bal mooi over de keeper: 2-1 na 6 minuten spelen. Op het kwartier gaat Gilli zijn flank af met de bal aan de voet, schilderdt vervolgens de bal op het hoofd van Yorre maar de keeper kan een doelpunt voorkomen. In minuut 24 maakt Gilli een actie op links en legt vervolgens de bal mooi af op Yorick. Zijn schot gaat nipt naast. In de hieropvolgende fase komt de bal in de Driehoek verdediging, maar de bal kan niet worden weggewerkt. De koningshofspits profiteert hier van en poeiert de bal staalhard in doel: 2-2. 10 minuten voor rust zet Koningshof een mooie aanval op, gelukkig voor onze jongens trapt de spits de bal in het zijnet. Nog eens 5 mminuten later vind Yngwie het gaatje en steekt de bal goed tot bij Yorre. Onze kaptiein twijfelt niet en legt de bal naast de keeper binnen: 2-3! Voor rust noteren we nog 2 kansen van Driehoek: eerst schiet Toempe het leer naast en even later kan ook Yngwie zijn schot niet kadreren. 2-3 bij de rust na een leuke eerste helft. Onze coach blijft er dan ook opvallend positief bij.

Onmiddelijk na rust probeert Yorre de voorsprong al uit te diepen maar zijn krul zoeft langs de verkeerde kant van de kruising naast. Enkele minuten nadien zetten Tony en Sacha een mooie 1-2 op op links, Sacha zet strak voor maar Vydt kan de bal niet in doel trappen. Op het uur trapt een flankspeler van Koningshof de bal hard voor doel, de spits duikt nog naar de bal maar kan de bal niet voldoende raken. 10 minuten later zorgt Gilli voor paniek in de verdediging met een te korte terugspeelbal. Onze snelle goalie kan echter nog redding brengen. 20 minuten voor het einde wordt zuiver natrappen op Gilli niet bestraft en krijgt Koningshof de vrije trap zelfs mee. Onbegrijpelijk en dat kunnen de oorlogswonden op de borstkast van Gillie zeker beamen. Even later rolt Tony Messi het hele Koningshof middenveld op en steekt de bal perfect naar Sacha, deze trapt hard naar de korte hoek maar de keeper pakt uit met een prima save. Met nog 10 minuten spelen valt een voorzet van Koningshof bijna in doel. Jens is alert en kan met de vingertoppen de bal uit zijn kooi houden. Tijdens onze volgende aanval zwiept Sacha de bal voor doel. Vinny pakt uit met een Van Persiaanse kopbalduik maar de bal valt op het doel. De laatste kans is ook voor onze jongens. Yorre trapt een vrije trap rechtstreeks op doel maar de keeper kan wegboksen. De bal valt in de voeten Sacha, hij is echter te varrast en knalt de bal over. Een welgemeende “IDIOOT” werd door zijn vriendin van aan de zijlijn naar zijn hoofd geslingerd.

Een zwaarbevochten strijd zorgt er dus voor dat we eindelijk ons zwarte beest hebben kunnen verslaan. Wat een positieve dag!