17/10/2015 – Olve – Miniemen A

Als kersverse leider, na de 4-0 thuisoverwinning op Noorse, moesten we aantreden tegen nummer 2 O.L.V.E. We waren benieuwd of we ook een tweede topper binnen de week met een goed resultaat konden afsluiten.

Het antwoord was overweldigend, want de Driehoek Miniemen lieten bij momenten schitterend voetbal zien. Week na week zien de toeschouwers, dat de spelers mooie combinaties maken en vooral aanvallend elkaar heel goed weten te vinden.

Aanvallend kwelde Dylan in de eerste minuten de verdediging van O.L.V.E. Het duurde dan ook niet lang of de 0-1 lag al in het doel, dankzij Kylian. En kregen we binnen de eerste tien minuten prima kansen op nog 2 doelpunten. Helaas stond hier de keeper in de weg en leek de tegenstander plotseling wakker geschud. O.L.V.E. nam het initiatief over en kwam een aantal keer dreigend voor ons doel. Na enkele pogingen viel de gelijkmaker uit een hoekschop, 1-1.

Op ons beurt werd Driehoek terug wakker en werd het kort na de gelijkmaker al 1-2 door Jules. Dylan was toen al vervangen door Robbe, met wat last van zijn hiel. Josip maakte er voor rust nog 1-3 van en de wedstrijd leek gespeeld. Leek, want ook al gaf het begin van de tweede helft hetzelfde spelbeeld, toch was het O.L.V.E. die de aansluitingstreffer scoorde.

Het leek wel of we bewust de tegenstander dichterbij lieten komen, om daarna keihard toe te slaan. Dankzij treffers van Thijs, Robbe en nog eens Josip werd het 2-6 en wisten we zeker, dat we minimaal nog een week leider zullen zijn.

En wat ook nog best even vermeld mag worden: We hadden een fantastische arbiter gisteren!! Zeer correct, zeer duidelijk naar de spelers toe en geen enkele twijfel, discussie of onduidelijkheid. Toch blij dat er mensen dit in hun vrije tijd doen, om onze jongens het spelen mogelijk te maken. Hulde!!