18/10/2015 – Reserven B – Koningshof

Basis: Jens-Verbisen-Tony-Tim-Jappe-Toempe-Yorre-Vydt-Nils-Yngwie-Kevin

Bank: Sander-Wim-Sacha

De jeugd, zowel in het prof als in het amateur voetbal, is de steunpilaar van elke club. Deze jeugd dient dan ook gekoesterd te worden en de nodige aandacht hieraan besteed worden. Op SVB Driehoek is het niet anders. Tientallen trainers, afgevaardigden en bestuursleden steken uren, zelfs dagen, in de opleiding van deze koters. 1 van deze toptalenten werd zondag voor onze match in de bloemetjes gezet. Basil Proios mocht als geschenkje voor zijn verjaardag de officiele aftrap geven van deze wedstrijd. Proficiat met je verjaardag Basil en je hebt er nu al een 30-tal supporters bij!

Jens en Wim kwamen terug in de kern na hun blessure. Het papierwerk van Sacha was ook eindelijk in orde geraakt waardoor hij voor de eerste keer in de kern zat. Geen klagen over de ref, hij was op tijd, fris, niet ziek en niet geblesseerd!

De match is 2 minuten ver wanneer Koningshof al een eerste waarschuwing geeft. Een middenvelder probeert Jens te verrassen met een schot van op een 40-tal meter maar de bal gaat over het doel. 5 minuten later is ook het eerste kansje voor Driehoek een feit, Jappe kraakt zijn schot en de keeper kan gemakkelijk oprapen. 2 minuten later zetten onze spelers een mooie aanval op over verschillende stationnetjes, maar Yngwie kan zijn schot niet kadreren. Nog eens 2 minuten later mag Yorre een vrije trap nemen vanop een mooie positie. Hij krult het leer nipt over. In de 14e minuut trapt Jappe een corner het strafschopgebied in, Yngwie kopt voorlangs. Minuut 19 en daar is Koningshof nog eens, mooie doorsteekpas uit het middenveld maar Jens speelt goed mee en is sneller op de bal dan de spits. In de aanval die hierop volgt is het kassa! Via Yorre en Nils komt de bal bij Yngwie. Hij werkt in 1 tijd, beheerst, overhoeks en met zijn mindere rechter af. 5 minuten na het doelpunt probeert Toempe de bal naar Jens te spelen. De pas is echter te traag waardoor Jens zich moet reppen om de bal weg te trappen. De bal valt in de voeten van een Schotense middenvelder maar zijn verre afstandspoging gaat naast. Op het half uur kan Yorre tot 2 maal toe op doel besluiten, maar zijn schoten worden evenveel keer gered door de keeper. “Yorre ge hebt ook ne linkse” was de enige commentaar die coach Kevin kwijt wou na deze fase. 10 minuten voor rust steekt Yngwie de bal diep tot bij Kevin, hij plaatst zijn schot maar de keeper gaat goed plat. Een minuutje later mag Yorre de bal voor de 2e keer op een gunstige positie neerplanten om een vrije trap te nemen. Deze keer is het wel raak, een heerlijke krul over de muur, los in de linker winkelhaak. Een pareltje waar KDB nog wat van kan leren. Op slag van rust haalt Tim een doorgebroken Koningshof speler neer op de rand van de grote rechthoek. De scheids legt de bal op de stip. De kans voor de mannen uit Schoten op de aansluitingstreffer maar Jens pakt uit met een formidabele safe, ruststand: 2-0.

Na rust mag Sacha zijn eerste officiele minuten in het rood spelen. 4 minuten ver in de 2e helft valt de bal uit de kluts voor een Koningshofse voet. Grote kans maar Jens staat wederom pal. Na 7 minuten lijkt Sacha er al door te zitten. Ligt het aan het razende speltempo, onderschatting van het KVV niveau, slechte fysiek of een beetje gezonde stress? Waarschijnlijk het laatste want hij herpakt zich al snel. In minuut 56 haalt Nils de achterlijn en zet voor. Sander besluit naast. Wim verliest in de 63min het duel met de Koningshof spits, maar zijn schot wordt gestopt door onze goalie. 20 minuten voor affluiten komt Sacha alleen voor doel na een mooie driehoek aanval. Hij werkt beheerst af, van een prima debuut gesproken! 5 minuten later wil hij zijn doelpuntenaantal verdubbelen maar de keeper voorkomt dit. Na een corner voor Koningshof in minuut 76 wordt de bal richting doel gekopt. Jens redt echter wederom de meubelen. 5 minuten voor affluiten rolt de bal in de voeten van Jappe. Hij ziet de keeper enkele meters voor zijn doel staan en besluit dan maar een schot af te vuren. Prima beslissing zo blijkt want de bal past net tussen de deklat en de grabbelende keeper. Een mooie 4-0, wat ook ineens de eindstand is.

18 op 18 en 1 tegendoelpunt, dit zal wel de beste start ooit zijn van onze ploeg. Maar we moeten blijven werken, knokken voor elkaar en gedisciplineerd spelen om deze statistieken te kunnen verderzetten. Graag zou ik ook nog even reclame maken voor onze officiele Facebook pagina. Hierop staan alle nieuwtjes, kalender, foto’s, verslagen en zoveel meer. Ideaal voor wie op de hoogte wil blijven van onze ploeg en zijn fratsen. De pagina liken is de boodschap.