Zondag 13 januari 2019 – U13 – KFC Ranst – Driehoek

Hoe mooi kan een kille, natte zondagvoormiddag in januari zijn?
Vroeg opstaan op zondag is altijd een beetje pijnlijk. De délégué heeft een (zwaar?) feestje achter de rug, kinderen blijven graag wat langer liggen, de pistolekes moeten bewaard worden voor na de match en smaken dan al wat minder, etc… Dit is het lot van onze U13 maar er werd tot op heden geen enkele wedstrijd verloren! Correctie: er werd zelfs geen punt verloren!! Onze U13 wonnen elke wedstrijd van september tot en met december. Hierdoor werd in november de vraag gesteld om onze helden een reeks hoger in te schrijven en zo geschiedde!
De eerste opdracht in deze hogere reeks was een verplaatsing naar KFC Ranst. Voor deze wedstrijd werden 10 spelers door de trainersstaf geselecteerd. Dries, Vincent, Andrei, Marnix, Ibe, Luca, Luis, Rune, Noah en Ruben waren de 10 namen die op het wedstrijdblad stonden.

Dries nam zijn vertrouwde plaats in de goal in. Andrei nam de rol van kapitein voor zich en nam plaats als linksback. Vincent speelde tijdens de wedstrijd op rechtsback en als rechtse middenvelder. Marnix was onze linkse middenvelder. Ook Ibe speelde vandaag een kwart als linkse middenvelder en speelde ook als rechtsback. Luca en Noah waren ons spitsenduo vandaag. Luis begon als spits en werd nadien uitgespeeld als centrale middenvelder (met een defensieve rol). Ook Ruben begon als spits aan de wedstrijd en ging na het eerste kwart een rij naar achter om als rechtermiddenvelder te spelen. Rune werd vandaag op 2 posities uitgespeeld. Hij startte als centrale middenvelder en speelde tijdens het laatste kwart als rechtse middenvelder.

De wedstrijd zelf startte met een sterk Driehoek. Het natte veld liet het niet toe om technisch en snel te spelen maar toch namen onze spelers al snel de wedstrijd in handen. De bal ging van voet naar voet en onze spelers waren sterk in het zoeken van de open ruimtes. Ranst had het moeilijk tijdens de eerste helft en onze U13 begonnen heel wat kansen bij elkaar te voetballen. Ranst stootte zelden tegen met een counteraanval maar dit werd in de kiem gesmoord door de verdediging of door Dries die wel heel sterk stond te keepen vandaag! Het overwicht in het spel werd door Luis in de elfde minuut bekroond met de openingsgoal. Lang konden we echter niet genieten van onze voorsprong. Onze spelers bleven na de openingsgoal aanvallen, toch was het Ranst dat op een counter onze verdediging oprolde en de gelijkmaker tegen de netten prikte.

Tijdens het tweede en derde kwart bleven we de sterkste ploeg. Onze U13 hadden het meeste drang naar voren maar Ranst bleef gevaarlijk op de counter. Opvallend was dat de communicatie tussen onze spelers zeer goed was. Onze spelers stuurden elkaar goed aan! Hoewel we nog wel wat kansen kregen wisten we niet te scoren en aan de andere kant hield Dries zijn netten schoon met enkele zeer mooie tussenkomsten.

Onze U13 hadden het meeste recht op de overwinning en gingen hiernaar op zoek tijdens het vierde kwart. Toch bleven we onze tanden stukbijten op de verdediging en de keeper van Ranst. In de 50ste minuut probeerde een speler van Ranst de bal hard voor te zetten. De bal belandde echter (hard) op de borstkas van Andrei die niet twijfelde en Luca in de

diepte aan speelde. Luca snelde voorbij zijn verdediger en liet de keeper van Ranst kansloos met een mooie plaatsbal. 1-2! Onze jongens kregen nog een boost en in de 54ste minuut werd een mooie aanval via Ibe, Rune en Noah in alweer door Luca in doel gewerkt! De 1-3 stond op het bord. Ranst probeerde nog om voor de aansluitingstreffer te gaan maar enkele goede reddingen van Dries en sterk collectief verdedigingswerk zorgden ervoor dat onze jongens de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar winnend afsloten!

Hoe mooi kan een kille natte zondagvoormiddag in januari zijn?
Als coach van deze ploeg, die na de wedstrijd op bezoek moest bij zijn schoonfamilie die op 100m van het veld van Ranst woont, wel heel schoon. Als je na een sterke wedstrijd van onze U13 tegen uw schoonvader en schoonbroer (beide ex-spelers van KFC Ranst) kan zeggen:” Onzen Driehoek is beter dan Ranst”. Dat is genieten en daarvoor bedankt spelers!