Zaterdag 19 januari – U9 – Driehoek-Exc. FC Essen

Spelertjes: Arne, Dries G., Matthias, Nour, Robbe, Sophia & Wannes

Eerste thuiswedstrijd van de terugronde en wat voor één!

Alle ingrediënten voor een pittig voetbalpotje waren aanwezig en werden gaandeweg opgewarmd tot een 3-sterren gerecht om duimen vingers af te likken: een ijskoud, maar zonnig veld blinkend van de ijsglitters, inzet en wilskracht die sterker waren dan sluimerende frustraties, samenspel, mooie goals, spanning, een winning-goal op de buzzer & een ongeziene ontlading na het eindsignaal!

En na deze korte samenvatting dan nu het ‘echte’ wedstrijdverslag: we starten sterk aan de wedstrijd en komen op voorsprong. Essen maakt echter snel gelijk en tot 3-3 houden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Maar dan gaat even ons licht uit en geven we Essen de ruimte om een paar keer aan te leggen vanuit de 2e lijn. Enkele onhoudbare schoten zorgen ervoor dat we met een 3-6 stand de rust ingaan. We gebruiken de rust voor peptalk want de tegengoals hebben ons vertrouwen een knauw gegeven, sommige kopjes gaan naar beneden en hier en daar borrelt wat frustratie naar boven. In het 3e kwart diept Essen de voorsprong nog uit tot 3-7, maar onze 4e treffer luidt een geweldige ommezwaai in. De wil om minstens een gelijkspel uit de brand te slepen groeit, en wanneer we bij 6-7 de aansluitingstreffer maken, vergeten we dat we al heel wat meters in de benen hebben en verhogen we de druk. Wat volgt is een ware thriller, eerst de 7-7 gelijke stand, dan nog enkele grote kansen aan beide kanten en finaal in de allerlaatste seconden van de wedstrijd de winning goal voor 8-7 waarmee we Essen nog maar de 2e nederlaag van het seizoen aansmeren.

Prachtprestatie met één belangrijke les voor iedereen: blijf in jezelf geloven en blijf ervoor gaan, dan kunnen we elke tegenstander aan!