Zaterdag 12 oktober – U10 – Ekeren Donk – Driehoek

Ekeren Donk – Driehoek: 4-9

Spelers: Daan A., Dries G., Jaan, Jef, Levi, Matthias, Nour, Ruben M, Sophia, Thijs & Wannes DG

We hebben wat goed te maken na het vermijdbare verlies van afgelopen week, zijn vastbesloten vandaag “de 3 punten te pakken” en voor de verandering is het nog eens droog…. alle voortekenen zijn dus goed wanneer de scheidsrechter de wedstrijd op gang blaast. Het lijkt alsof we een interland spelen, want de – overigens zeer sympathieke – coach van onze tegenstanders roept zijn instructies zowaar in 3 talen… Petje af!

De wedstrijd komt traag op gang met veel middenveldspel en weinig kansen. De eerste echte kans is echter raak en jammer genoeg is het onze keeper die zich moet omdraaien. Maar wat we ook al de afgelopen weken konden vaststellen, zien we ook nu: we staan mentaal toch een paar schoenmaten steviger in onze shoes dan vorig seizoen en laten de moed niet zakken bij een achterstand. We steken in tegendeel een tandje bij en slagen erin om – tot ergernis van de Donkse coach – nog vóór het einde van het 1e kwart 3x op een gelijkaardige manier tegen te scoren door “onzen 10” als tussenstationnetje te gebruiken voor een paar aanvallen uit het boekje. Het 2e kwart gaan we op ons élan verder en diepen de score verder uit tot 1-7. Niet dat de tegenstander intrinsiek veel zwakker is dan wij, maar we laten het balletje mooi rondgaan, de tegenstander tevergeefs achter de bal lopen en werken onze kanten secuur en efficiënt af. Tijdens de rust dromen we van een “België-San Marino-scenario”, zijnde ofwel een record-verschil, of een record aantal doelpunten, maar zo ver komt het niet. Donk zet sneller en meer druk, wij proberen het spel te forceren, onze dribbelkoningen zijn opnieuw aan de macht en dribbelen te veel in plaats van de ploegmaats aan te spelen. Daardoor kan Donk enkele keren tegenscoren (3-7) en beginnen ze opnieuw in hun kansen te geloven. Op het juiste moment kunnen we op counter nog 2x scoren, waardoor Donk toch een klein tikje van de hamer krijgt. We sluiten het 3e kwart af bij 4-9. Omdat we collectief geloven dat 13 goals een hele week geluk zullen brengen, blijft deze uitslag op het bord staan en daar kunnen wij zeker mee leven…

Onze collega’s botsten met Simikos op een sterke tegenstander en verloren met 11-2.