20-03-2016 SVB Reserven B – Simikos : 3 – 0

Basis: Dimi-Verbisen-Wim-Tim-Schuere-Toempe-Raes-Yorre-Gilli-Jappe-Kevin

Bank: Jens-Tony-Sander-Jonas-Sacha-Glenn-Ken-Vydt

Eerst en vooral wil ik mij verontschuldigen omdat er vorige week geen verslag gemaakt is na de wedstrijd tegen Brasschaat. Wees gerust, veel viel daar niet over te vertellen, enkel dat we wonnen met 1-3.

Met nog 3 wedstrijden te spelen komt Simikos op bezoek. Een wedstrijd die absoluut moet gewonnen worden want Seja had zijn wedstrijd in de ochtend al met 1-10 gewonnen. Coach Kevin nam al zijn beschikbare spelers mee. Stijn, Yngwie en Nils keken geblesseerd van aan de kant toe.

De Wedstrijd komt traag op gang maar in minuut 10 steekt Driehoek toch een eerste keer zijn neus aan het venster. Raes stuurt Gilli diep op de flank, zijn voorzet wordt door Yorre naast getrapt. 8 minuten later Laat Dimi zich opmerken met een prima redding op een kopbal van de Simikos aanval. Even later zorgt Simikos weer voor gevaar maar hun schot gaat naast. Halverwege de eerste helft devieert Yorre een schot van Tim richting doel, maar het leer gaat voorlangs. Een minuutje later pikt Raes de bal op aan de rand van de grote rechthoek na een corner van Simikos. Hij steek het hele veld over, dribbelt nog 3 verdedigers, maar zijn schot beland op de paal. Weergalloze actie van onze middenvelder! Verder wordt er vooral hard gestreden maar een stug Simikos maakt het ons niet gemakkelijk.

Een brilscore bij de rust dus, het niveau zal een beetje omhoog moeten maar aan strijd ontbreek het Driehoek zeker niet. Ook een ref die met gele kaarten in het rond smijt alsof zijn leven er vanaf hangt helpt het spelbeeld niet vooruit.

7 minuten ver in de tweede helft zorgt Glenn met een schotje voor het eerste gevaar. 3 minuutjes later weer Glenn die voor het gevaar zorgt. Zijn kopbal op corner van Sacha is zelfs zo goed dat de 1-0 op het scorebord verschijnt. Een minuutje later gaat Gilli diep, maar de keeper redt. De herneming van Vydt gaat ook voorlangs. Op het uur kan Glenn weer koppen op een corner van Sacha. Ditmaal echter geen succesvol vervolg aan deze actie. Direct hierna maakt Jens een schotje van Simikos onschadelijk. En weer aan de overkant knalt Glenn een afvallende bal op de lat. Een kwartier voor het einde zorgt goed storend werk van Toempe ervoor dat de bal in de voeten van Glenn beland. Hij stuurt op zijn beurt Gilli diep en die werkt beheerst af, 2-0! Gillini heeft zijn naam tijdens de laatste wedstrijden omgetoverd tot Gilliwel, sterk bezig! Onze ref wil ook nog wat aandacht opeisen. Hij vindt dat Jens te lang wacht met zijn doeltrap en beloond Simikos met een onrechtstreekse vrije trap. Hieruit komt echter geen gevaar voort. Even later geeft onze man in het zwart zelfs 2 spelers van Simikos een geel karton omdat ze tijdens een blessurebehandeling van een ploegmaat een slokje gingen drinken aan de zijlijn. 1 van de arme dutsen stond al geel geboekt en mocht het veld verlaten. Heel de wedstrijd lang nam de ref zulke onbegrijpelijke beslissingen voor beide ploegen. Jammer want het was een zeer faire wedstrijd waarin gele kaarten niet nodig waren. Na de one-man-show krijgt Driehoek nog 2 kansen. Eerst gaat Vydt alleen door en legt zeer sportief nog opzij naar Glenn. De pas is echter niet perfect en Glenn kan vanuit een scherpe hoek niet meer scoren. In de allerlaatste minuut gooit Toempe de bal met een prachtige Volley voor doel. Vydt kopt het leer al duikend tegen de touwen, 0-3 en einde wedstrijd!

Het Seja legioen dat langs de kant stond om Simikos aan te moedigen kan enkel concluderen dat we helemaal klaar zijn voor de onderlinge confrontatie. Bij winst van onze ploeg kronen we ons dan tot kampioen! Bij deze dus nog een warme oproep om op 03/04 om 12u30 ons te komen steunen in onze jacht op de titel, tot dan!